Звезда послије Трнаве: Крв, зној и - осмјеси!

Црвено-бели се из Словачке враћају попут боксера, а не фудбалера.

Фудбал 15.08.2018 | 19:45
Звезда послије Трнаве: Крв, зној и - осмјеси!
Стојиљковићу је разбијен нос већ у уводним минутима. Вујадину Савићу нешто касније аркада. Бен је више пута био на земљи, а једном је толико незгодно пао да су се многи уплашили да је реч о потресу мозга. Стојковић је добио ударац у лице. Гобељић је, такође, био "покошен". Четворица су играли под ињекцијама...

Читајући претходне редове, стиче се утисак да су се фудбалери Црвене звезде опробали у некој борилачкој вештини, а не играли реванш трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Иако су Трнаву напустили у модрицама и са фластерима по телу, на лицима црвено-белих су осмеси. Спартак је савладан после продужетака 2:1, па ће изабраници Владана Милојевића другу сезону заредом провести јесен у Европи. Остаје још да се против Салцбурга види да ли у Лиги шампиона или Лиги Европе.

"Добро смо им се супротставили, били смо спремни на борбу. Тукли смо се 120 минута и јако сам поносан на екипу. Четири момка су играли под ињекцијама ову утакмицу, а у Београду неки под температурама... Велику ствар смо направили", задовољно је после утакмице причао један од "рањеника", Вујадин Савић.

"Не бих да тражим грубе речи за њихову игру, јесу провоцирали, имамо те повредице, али битно је да су сви остали здрави када су у питању мишићи и да нема озбиљних повреда", додао је Звездин капитен у овој утакмици.

Жестоке дуеле водио је штопер црвено-белих са чешким нападачем Бакошем.

"Јесте, тачно. Он је старији, искусан играч, али прљав. Не знам шта му то треба у његовим годинама, али пробао је да константно провоцира на шта смо, ипак, били добро спремни".

За дуго чекан повратак Црвене звезде међу европску елиту последњи ривал је Салцбург (21. августа у Београду и 29. у Аустрији).

''Сада се спремамо за даље, за утакмицу сезоне. Покушаћемо да направимо велики успех и уђемо у Лигу шампиона. Нажалост, играћемо пред празним трибинама код куће, што је велики хендикеп за нас. Нема смисла играти фудбал без навијача, али такве су околности. Борићемо се, а тамо ћемо сигурно имати огромну подршку", уверен је Савић.

Предстојећи противник је прошле сезоне стигао до полуфинала Лиге Европе, али црвено-белима не мањка оптимизма.

"Салцбург ће сигурно играти отвореније него Спартак, биће тешко, али видећемо колико можемо, а мислим да можемо много".

Идентично као у београдском дуелу и у Трнави су виђена два гола за два минута. Овај пут је повео Спартак, а изједначила Звезда.

Савић тврди да није био забринут после гола словачког шампиона већ у 6. минуту реванша и истиче значај подршке око 3.000 звездаша који су допутовали у Трнаву.

"Искрено - нисам. У Београду ми јесте било непријатно јер нисмо навикли да примамо голове код куће, али сада нас није пресекао. Још док смо ишли ка центру осетили смо подршку навијача, чули како нас бодре и, ето, успели смо већ у следећем нападу да изједначимо, као они код нас", са осмехом на лицу констатовао је искусни штопер.

Једно од изненађења Владана Милојевића у уторак увече био је Душан Јованчић, који се нашао у стартној постави црвено-белих уместо Бранка Јовичића

"Тиме смо пробали да изненадимо противника. Не знам да ли је то дало резултат, али надам се да јесте", изјавио је дефанзивни везиста и додао:

"Нисам много размишљао о томе. Видео сам у току недеље да постоји та могућност, али нисам био сигуран до почетка утакмице. Јако сам срећан што сам учествовао у тако великој утакмици и великој победи".

Осврнуо се Јованчић и на сам ток утакмице.

"Лоше смо отворили утакмицу, брзо смо примили гол, али смо се издигли изнад тога и на време изједначили. Углавном смо диктирали игру и заслужено прошли".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар