Zvezda poslije Trnave: Krv, znoj i - osmjesi!

Crveno-beli se iz Slovačke vraćaju poput boksera, a ne fudbalera.

Fudbal 15.08.2018 | 19:45
Zvezda poslije Trnave: Krv, znoj i - osmjesi!
Stojiljkoviću je razbijen nos već u uvodnim minutima. Vujadinu Saviću nešto kasnije arkada. Ben je više puta bio na zemlji, a jednom je toliko nezgodno pao da su se mnogi uplašili da je reč o potresu mozga. Stojković je dobio udarac u lice. Gobeljić je, takođe, bio "pokošen". Četvorica su igrali pod injekcijama...

Čitajući prethodne redove, stiče se utisak da su se fudbaleri Crvene zvezde oprobali u nekoj borilačkoj veštini, a ne igrali revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako su Trnavu napustili u modricama i sa flasterima po telu, na licima crveno-belih su osmesi. Spartak je savladan posle produžetaka 2:1, pa će izabranici Vladana Milojevića drugu sezonu zaredom provesti jesen u Evropi. Ostaje još da se protiv Salcburga vidi da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

"Dobro smo im se suprotstavili, bili smo spremni na borbu. Tukli smo se 120 minuta i jako sam ponosan na ekipu. Četiri momka su igrali pod injekcijama ovu utakmicu, a u Beogradu neki pod temperaturama... Veliku stvar smo napravili", zadovoljno je posle utakmice pričao jedan od "ranjenika", Vujadin Savić.

"Ne bih da tražim grube reči za njihovu igru, jesu provocirali, imamo te povredice, ali bitno je da su svi ostali zdravi kada su u pitanju mišići i da nema ozbiljnih povreda", dodao je Zvezdin kapiten u ovoj utakmici.

Žestoke duele vodio je štoper crveno-belih sa češkim napadačem Bakošem.

"Jeste, tačno. On je stariji, iskusan igrač, ali prljav. Ne znam šta mu to treba u njegovim godinama, ali probao je da konstantno provocira na šta smo, ipak, bili dobro spremni".

Za dugo čekan povratak Crvene zvezde među evropsku elitu poslednji rival je Salcburg (21. avgusta u Beogradu i 29. u Austriji).

''Sada se spremamo za dalje, za utakmicu sezone. Pokušaćemo da napravimo veliki uspeh i uđemo u Ligu šampiona. Nažalost, igraćemo pred praznim tribinama kod kuće, što je veliki hendikep za nas. Nema smisla igrati fudbal bez navijača, ali takve su okolnosti. Borićemo se, a tamo ćemo sigurno imati ogromnu podršku", uveren je Savić.

Predstojeći protivnik je prošle sezone stigao do polufinala Lige Evrope, ali crveno-belima ne manjka optimizma.

"Salcburg će sigurno igrati otvorenije nego Spartak, biće teško, ali videćemo koliko možemo, a mislim da možemo mnogo".

Identično kao u beogradskom duelu i u Trnavi su viđena dva gola za dva minuta. Ovaj put je poveo Spartak, a izjednačila Zvezda.

Savić tvrdi da nije bio zabrinut posle gola slovačkog šampiona već u 6. minutu revanša i ističe značaj podrške oko 3.000 zvezdaša koji su doputovali u Trnavu.

"Iskreno - nisam. U Beogradu mi jeste bilo neprijatno jer nismo navikli da primamo golove kod kuće, ali sada nas nije presekao. Još dok smo išli ka centru osetili smo podršku navijača, čuli kako nas bodre i, eto, uspeli smo već u sledećem napadu da izjednačimo, kao oni kod nas", sa osmehom na licu konstatovao je iskusni štoper.

Jedno od iznenađenja Vladana Milojevića u utorak uveče bio je Dušan Jovančić, koji se našao u startnoj postavi crveno-belih umesto Branka Jovičića

"Time smo probali da iznenadimo protivnika. Ne znam da li je to dalo rezultat, ali nadam se da jeste", izjavio je defanzivni vezista i dodao:

"Nisam mnogo razmišljao o tome. Video sam u toku nedelje da postoji ta mogućnost, ali nisam bio siguran do početka utakmice. Jako sam srećan što sam učestvovao u tako velikoj utakmici i velikoj pobedi".

Osvrnuo se Jovančić i na sam tok utakmice.

"Loše smo otvorili utakmicu, brzo smo primili gol, ali smo se izdigli iznad toga i na vreme izjednačili. Uglavnom smo diktirali igru i zasluženo prošli".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar