Милојевић: Звезда међу великанима, ту јој је и мјесто!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић поносан је на своју екипу што је другу годину заредом изборила пласман у једно од два европска такмичења.

Фудбал 15.08.2018 | 11:00
Милојевић: Звезда међу великанима, ту јој је и мјесто!
Фудбалери Звезде пласирали су се у последње коло квалификација за Лигу шампиона пошто су у Трнави, после продужетака, победили Спартак са 2:1.

Први меч у Београду завршен је нерешено 1:1.

"Много сам поносан на момке, што смо поново успели Звезду да доведемо међу великане, јер јој је ту и место. Направили смо један велики корак. Честитао бих мојим играчима на заслуженој победи", рекао је Милојевић новинарима у Трнави. 

"Дошли смо да добијемо утакмицу, то се видело од првог минута. Знате да без обзира на све, ја никада нисам калкулисао, па тако и вечерас. Тај резултат у Београду је давао неку предност Спартаку... Мислим да сам на најбољи одговор дао када сам упитан да ли имамо решење да постигнемо гол. Мислим да сам рекао тада да ли Спартак има притисак да сачува своју мрежу", рекао је он. 

Упитан да ли је победа над Спартаком највећа у његовој каријери, Милојевић је рекао да о томе може да прича на крају каријере. 

"Врло је важно имати континуитет у Европи и покушати постепено да Звезду вратимо на прави пут", рекао је он. 

Милојевић је оценио да је прва утакмица била наук за његову екипу, као и да је уочи меча у Трнави одрадјена добра анализа. 

"Спартак је одиграо две идентичне утакмице. Тако ја видим. Ми смо одрадили оно што смо се договорили. Успели смо да неутралишемо њихове предности и оно како они играју", рекао је Милојевић. 

На питање да ли је био храбар потез играти са "двојицом новајлија" Симићем и Јованчићем, Милојевић је одговорио да то нема везе с храброшћу. 

"То су играчи које ја тренирам свакодневно, више времена проводим с њима. Верујем им и знам их. Да сам могао повео бих све играче овде у Словачку, јер су они сви заслужили",рекао је он. 

Звезда ће у баражу квалификација за Лигу шампиона играти против Салцбурга, који је у трећем колу елиминисао македонску Шкендију. 

"Следи меч са Салцбургом, који је свакако фаворит у том дуелу. Можда ће бити мало чудно што ћемо играти без наших навијача, али знате нас, спремићемо се. Двомеч са Спаратком је имао велики улог, знамо због чега", рекао је Милојевић. 

Он је захвалио навијачима на великој подршци, који су му после утакмице узвикивали "Милоје, Милоје".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар