Milojević: Zvezda među velikanima, tu joj je i mjesto!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ponosan je na svoju ekipu što je drugu godinu zaredom izborila plasman u jedno od dva evropska takmičenja.

Fudbal 15.08.2018 | 11:00
Milojević: Zvezda među velikanima, tu joj je i mjesto!
Fudbaleri Zvezde plasirali su se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u Trnavi, posle produžetaka, pobedili Spartak sa 2:1.

Prvi meč u Beogradu završen je nerešeno 1:1.

"Mnogo sam ponosan na momke, što smo ponovo uspeli Zvezdu da dovedemo među velikane, jer joj je tu i mesto. Napravili smo jedan veliki korak. Čestitao bih mojim igračima na zasluženoj pobedi", rekao je Milojević novinarima u Trnavi. 

"Došli smo da dobijemo utakmicu, to se videlo od prvog minuta. Znate da bez obzira na sve, ja nikada nisam kalkulisao, pa tako i večeras. Taj rezultat u Beogradu je davao neku prednost Spartaku... Mislim da sam na najbolji odgovor dao kada sam upitan da li imamo rešenje da postignemo gol. Mislim da sam rekao tada da li Spartak ima pritisak da sačuva svoju mrežu", rekao je on. 

Upitan da li je pobeda nad Spartakom najveća u njegovoj karijeri, Milojević je rekao da o tome može da priča na kraju karijere. 

"Vrlo je važno imati kontinuitet u Evropi i pokušati postepeno da Zvezdu vratimo na pravi put", rekao je on. 

Milojević je ocenio da je prva utakmica bila nauk za njegovu ekipu, kao i da je uoči meča u Trnavi odradjena dobra analiza. 

"Spartak je odigrao dve identične utakmice. Tako ja vidim. Mi smo odradili ono što smo se dogovorili. Uspeli smo da neutrališemo njihove prednosti i ono kako oni igraju", rekao je Milojević. 

Na pitanje da li je bio hrabar potez igrati sa "dvojicom novajlija" Simićem i Jovančićem, Milojević je odgovorio da to nema veze s hrabrošću. 

"To su igrači koje ja treniram svakodnevno, više vremena provodim s njima. Verujem im i znam ih. Da sam mogao poveo bih sve igrače ovde u Slovačku, jer su oni svi zaslužili",rekao je on. 

Zvezda će u baražu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Salcburga, koji je u trećem kolu eliminisao makedonsku Škendiju. 

"Sledi meč sa Salcburgom, koji je svakako favorit u tom duelu. Možda će biti malo čudno što ćemo igrati bez naših navijača, ali znate nas, spremićemo se. Dvomeč sa Sparatkom je imao veliki ulog, znamo zbog čega", rekao je Milojević. 

On je zahvalio navijačima na velikoj podršci, koji su mu posle utakmice uzvikivali "Miloje, Miloje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar