Звезда је на корак од Лиге шампиона!

"Доктор" Бен, јунак Радоњић! Фудбалери Црвене звезде прошли су у четврто коло квалификација за Лигу шампиона пошто су у реваншу победили Спартак из Трнаве са 2:1.  Турбо Радоњић влада Малим Римом! Звезда кроз трње до прага Лиге шампиона! Црвено-бели славили у Трнави против Спартака - 2:1.

Фудбал 14.08.2018 | 23:20
Звезда је на корак од Лиге шампиона!
Голове за Звезду постигли су Бен и Немања Радоњић, па је Звезда укупним резултатом 3:2 прошла до двомеча са Салцбургом.

Једини гол за домаће је дао Бакош, а дежа ви претходне утакмице виђен је већ у првих седам минута меча у Трнави.

После пет минута без икаквог темпа, Спартак је показао како ће играти код куће. Прва прилика која се указала била је у шестом минуту када је Кадлец истрчао сам на левој страни после одличног додавања Грендела и подигао лопту у петерац.

Тамо је био Бакош који је главом само продужио лопту по средини гола до мреже. Међутим, као што је Спартак урадио у Београду, Звезда је урадила у Трнави.

Стојиљковић је већ у седмом минуту истрчао по десном крилу после паса Стојковића, убацио је у шеснаестерац где је сам био Бен и поравнао на 1:1.

Након тога је Спартак од сваког аута или прекида покушавао по опробаном рецепту да направи контру и изненади одбрану Звезде на брзину.

С друге стране, Звезда је покушавала да гради нападе онолико колико јој је то дозвољавала груба игра домаћина. Право је чудо како се Борис Годал у 17. минуту није добио директан црвени картон после мај герија на Вељку Симићу.

Симић је имао простор испред себе, а Годал га је ногом директно ударио у торзо и добио само жути карон.

Тврдо и оштро су наставили да играју фудбалери домаћих и након тога, па је лакат и повез на глави зарадио и Вујадин Савић после дуела са Бакошом.

Звезда је у првих 45 миута била нешто бољи тим, али је резултат остао 1:1.

Једну од опаснијих акција је сасекао у 48. минуту Милош Дегенек када је избио лопту Бакошу. Нападач Спартака је у тој ситуацији имао отворено крило и саиграча који је истрчавао.

Ако је игра фудбалера Спартака била груба у првом полувремену, потез Слободе из првих минута наставка је био безобразан.

Бен и он су трчали ка лопти, Слобода је подигао лакат и накратко онесвестио Бена. Чудно је што је арбитар био на неколико метара одатле, али није показао никакву санкцију Слбооди.

У првих 15-ак минута наставка је игра била нешто отворенија него у првом делу јер је Спартак почео да напада, али у том периоду прилика није било.

Бен је играо одлично и у 68. минуту је отворио пут ка голу лоптом коју је на бок послао Радоњићу. Радоњић је шутирао, Чуди одбранио, а онда је после одбитка Стојиљковићу фалило среће јер је између Тота и Чудија погодио стативу.

Нови покушај за Звезду је уследио тек који минут касније баш после фаула на Бену. Сам је преузео одговорност и извео слободњак, али није био прецизан.

Опасно су запретили и играчи Спартака. Бакош је умало искористио несмотреност Савића и лако "отресао" Дегенека, али је Борјан фантастично одбранио и десетак минута касније ушло се у продужетке.

Делиријум за навијаче Звезде обезбедили су у 98. минуту Бен и Радоњић. Први је фантастичним додавањем из прве и високо упослио Немању, а Радоњић хладнокрвном реакцијом погодио малу мрежу за 2:1.

Велику прилику је имао тада и Марко Гобељић који је са 17, 18 метара хтео да дода Бену у средину, уместо да шутира. Центрирао је прејако и пропала је добра шанса да Звезда у 103. минуту запечати судбину Спартака.

До краја првог продужетка је остало 2:1.

Милојевић је на старту другог продужетка појачао одбрану и уместо Радоњића увео Срђана Бабића јер су Спартаку била потребна два гола да би прошао даље.

Имали су и пенал после неспоразума Родића и Гобељића у 120. минуту играчи Спартака, али је Борис Годал погодио пречку и остало је 2:1 за Црвену звезду.



Песма Делија одјекује Малим Римом, кола са београдским таблицама крстариће Старим континентом бар до децембра! Други пут узастопно Црвена звезда ће играти у Лиги Европе, пошто је после продужетака савладала Спартак из Трнаве са 2:1. Међутим, тешко ће се чета Владана Милојевића тиме задовољити, иако ће срца навијача бити пуна када следећег уторка на Маракани виде мушему Лиге шампиона. Звезда, очвршћена спартанским духом играће за пласман у елиту.

Прави пакао је преживео наш шампион у Трнави, али је помилован руком невидљиве фудбалске правде. Није отишла срећнија, нити физички јача екипа, већ је у плеј-оф отишао тим са више школованијих и технички поткованијих играча. Небо над Трнавом обасјала је тимска игра Црвене звезде, али два профила видела су се чак из Београда. Нишки мангуп у лику Немање Радоњића показао је у петом минуту продужетка ону урођену нит униката… Истина, имао је савезника у свеприсутном Бену који је на крају уписао погодак и асистенцију. Дефинитивно, ова Црвена звезда је европски очврснула кроз прошлогодишња искуства, а сада је постала намазан тим. Можда је могао наш првак и раније све да реши, но Владан Милојевић није одустао од свог пута борбе, стабилности и дефанзивне перфекције. Исплатило му се оног тренутка када је Радоњић оставио иза себе читав тим Спартака и поставио ствари на своје место.

Европо, Звезда ти поново стиже...

Очекивала се иницијатива Црвене звезде, али је први ударио Спартак. Док се у Трнави спуштала ноћ, Владану Милојевићу је пао мрак на очи. Као да су преко пута имали пионирску екипу, тако су црвено-бели ланчано грешили. Прво је Бен млитаво ушао у дуел, потом је Крстичић отворио ауто пут Каделцу, а тај тренутак тимске декоцентрације искористио је Бакош, ушавши иза леђа капитену Савићу. Били су у екстази житељи Трнаве, љубили се међусобно, схватајући да  су врло близу великог скалпа. Али научили су да батина има два краја. Римејк меча у Београду, само овај пут мач је извукла Црвена звезда, схватајући да не може да падне без борбе против слабијег тима. Одлично је Стојиљковић осетио простор и искористио пас Стојковића, а Бен се рутински поклонио.

Владан Милојевић изашао је из свог шаблона, оставивши на клупи Бранка Јовичића. Бивши капитен ВојводинеДушан Јованчић дао је Звездином везном реду мирноћу и снагу, али видело се да српском шампиону недостаје моторике. Права егал утакмица у којој су црвено-бели били бољи за прилику Радоњића када се Нишлија отргао из челичног загрљаја и коначно шутирао ка Мартину Чудију. Бекови српског шампиона „шљакали“ су много боље него пре седан дана, Родић је сакрио Јирку, на другој страни понављао се Филип Стојковић.

Мирноћа. То је био кључни фактор потребан Црвеној звезди у малом Риму. Нудили су се Словаци, остављали простор, али као да није било довољно смелости у ситуацијама када се отварала ливада на осушеном делу Спартаковог терена. Могла је и морала Црвена звезда да анестезира спартанску жељу домаћина. Овако давала му је шансу да живи на фауловима, попут оног Бакоша када је отворио главу капитену Савићу, или као у оном тренутку када је Годал „преврнуо“ Симића.

Спартак до полувремена није урадио ништа битно, Звезда је превише вребала и пропуштала прилике да покупи ничије лопте. Пре свих Ел Фарду Бен.

Кроз прави тест физичке снаге пролазили су фудбалери Црвене звезде и у наставку. Није Спартак био бољи, али је односио у дуелима српске играче… Деловало је да постоји нека рупа у везном реду црвено-белих, али је до опипљивих шанси стигао тим Владана Милојевића. После слалома Немање Радоњића, нападач Никола Стојиљковић је морао да покупи лопту исред голмана Чудија. Мало му је недостајало и само неколико минута касније, после одбитка и ударца Радоњића.

У продужецима оба тима су изгледала као да су на апаратима за дисање. Међутим,  класа Радоњићапробијала је све тактичке баријере и умор… То је била лакоћа пријема и егзекуције. За лаку ноћ Трнави, за оно мангупски „извините, журимо ка Лиги шампиона“.

Утисак је у 120. минуту могао да поквари беспотребан пенал који је скривио Родић, међутим капитенГодал погодио је пречку...

СПАРТАК ТРНАВА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:1, 1:1)
/Бакош 6 - Бен 7, 98/

Трнава.
Стадион: Антон Малатински.
Капацитет:19.200.
Судија: Сердар Гозубујук (Холандија). 

Спартак Трнава (4-5-1): Чуди – Кадлец, Тот, Годал, Чонка (од 105. Хладик) – Јирка, Слобода, Грендел, Грешак, Рада (од 100. Дангубић) – Бакош.
Клупа: Русов, Јансо, Дангубић, Хладик, Мизенбек, Јаровић, Пекар.

Црвена звезда (4-1-4-1): Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Јованчић (од 100. Гобељић) - Бен, Крстичић, Симић (од 85. Јовичић), Радоњић (од 107. Бабић) - Стојиљковић (од 75. Павков).
Клупа: Поповић, Бабић, Гобељић, Јовичић, Ебисилио, Срнић, Павков.

Извор: Моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар