ЛШ: ПАОК преживио Москву, Иванић сачувао БАТЕ!

ПАОК преживео рат у Москви, Иванић сачувао БАТЕ на путу ка елити! Није било голова на Октритје арени, али је зато било црвеног картона за Луиза Адријана.

Фудбал 14.08.2018 | 22:00
ЛШ: ПАОК преживио Москву, Иванић сачувао БАТЕ!
ПАОК је преживео Москву и Откритје арену. Солунски црно-бели играће у плеј-офу за Лигу шампиона, а осигурали су барем групну фазу Лиге Европе, пошто су одиграли без голова са Спартаком у реваншу трећег кола и одбранили 3:2 из прве утакмице.

Није то била лепа утакмица. У ствари, добар део био је ружан за гледање, али грчка екипа и тренер Разван Луческу у потпуности су успели у ономе што су зацртали.

Умртвили су ривала поготово у првом полувремену, а нису поклекли ни под притиском са трибина, иако је Спартак имао сасвим добру подршку.

Ваља напоменути и да су домаћи од 33. минута имали играча мање на терену, јер је искључен Бразилац Луиз Адријано. Он је два пута у размаку од 30 секунди, без лопте ударио противничког играча Креспа.

Помогао је, додуше, и уметнички утисак који је оставио Креспо када је пао као покошен, али у сваком случају заслужено је Адријано морао у свлачионицу.

У наставку утакмице је и српски нападач Александар Пријовић који је прокоцкао две веома добре прилике за гол. Могао је и Спартак са играчем мање да стигне до великог гола, али Роман Зобнин није био прецизан са петерца.  

Пријовићев ПАОК одолио у Москви. Грчки тим одиграо је неријешено 0:0 на "Откритје Арени" у Москви и захваљујући преокрету у Солуну (3:2) прије недјељу дана стигао у плеј-оф Лиге шампиона.

Послије сјајног првог меча на "Тумби" када је ПАОК послије 0:2 направио преокрет 3:2, у реваншу у Москви, ПАОК је сачувао "нулу" и прошао у даље такмичење, гдје ће играти против бољег из дуела између Бенфике и Фенербахчеа.

Грцима је помогла и чињеница да су сат времена имали играча више након што је у 32. минуту искључен Бразилац Луис Адријано због наводног ударања противничког играча.

Међутим, послије приказаног снимка, утисак је да је судија из Француске Руди Буке престрого показао Бразилцу пут у свлачионицу.

Било како било, било је шанси на обје стране у Москви, замало је Кењас у 26. минуту умало постигао аутогол, али је ПАОК спасила пречка, да би потом неколико минута касније најбољу шансу на сусрету пропустио Александар Пријовић.

Српски нападач је послије црвеног картона Луиса Адријана главом шутирао изнад пречке у стопостостној шанси, али на срећу црно-бијелих из Солуна његов промашај није се одразио на пролазак у наредну фазу елитног такмичења.

Утакмица у Москви је била поприлично нервозна, посебно након што је ас Спартака зарадио искључење, па је француски судија осим црвеног, показао и шест жутих картона.

Било је наравно и провокација на трибинама...

Руски навијачи су за присталице ПАОК-а истакли заставу њима омраженог Олимпијакоса из Атине.

БАТЕ Борисов је до пласмана у наредну рунду дошао након „мршавог“ ремија са гостујућим азербејџанским Карабагом. Вечерас је било 1:1, док је у првој утакмици у Бакуу шампион Белорусије славио са 1:0.

Почело је све добро за домаћина, пошто је у 20. минуту Мирко Иванић сјајно истрчао контранапад и послао лопту иза леђа истрчалог голмана Колара.

Карабаг је у другом полувремену храбро изашао на терен, спреман да се „побије“ са ривалом. И у 54. минуту Мичел је постигао изједначујући гол и најавио могућност преокрета.

Ипак, све је било готово у 77. минуту када је други жути картон и искључење зарадио Иносент Емегхара.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА - 3. КОЛО (РЕВАНШ МЕЧЕВИ)

Уторак

Динамо Кијев - Славија Праг 2:0 (1:0) /први меч 1:1/
/Вербич 11, Бесејдин 74/

БАТЕ - Карабаг 1:1 (1:0)  /први меч 1:0/
/Иванић 20 - Мичел 54/

Спартак Москва - ПАОК 0:0 /први меч 2:3/

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар