LŠ: PAOK preživio Moskvu, Ivanić sačuvao BATE!

PAOK preživeo rat u Moskvi, Ivanić sačuvao BATE na putu ka eliti! Nije bilo golova na Oktritje areni, ali je zato bilo crvenog kartona za Luiza Adrijana.

Fudbal 14.08.2018 | 22:00
LŠ: PAOK preživio Moskvu, Ivanić sačuvao BATE!
PAOK je preživeo Moskvu i Otkritje arenu. Solunski crno-beli igraće u plej-ofu za Ligu šampiona, a osigurali su barem grupnu fazu Lige Evrope, pošto su odigrali bez golova sa Spartakom u revanšu trećeg kola i odbranili 3:2 iz prve utakmice.

Nije to bila lepa utakmica. U stvari, dobar deo bio je ružan za gledanje, ali grčka ekipa i trener Razvan Lučesku u potpunosti su uspeli u onome što su zacrtali.

Umrtvili su rivala pogotovo u prvom poluvremenu, a nisu poklekli ni pod pritiskom sa tribina, iako je Spartak imao sasvim dobru podršku.

Valja napomenuti i da su domaći od 33. minuta imali igrača manje na terenu, jer je isključen Brazilac Luiz Adrijano. On je dva puta u razmaku od 30 sekundi, bez lopte udario protivničkog igrača Krespa.

Pomogao je, doduše, i umetnički utisak koji je ostavio Krespo kada je pao kao pokošen, ali u svakom slučaju zasluženo je Adrijano morao u svlačionicu.

U nastavku utakmice je i srpski napadač Aleksandar Prijović koji je prokockao dve veoma dobre prilike za gol. Mogao je i Spartak sa igračem manje da stigne do velikog gola, ali Roman Zobnin nije bio precizan sa peterca.  

Prijovićev PAOK odolio u Moskvi. Grčki tim odigrao je neriješeno 0:0 na "Otkritje Areni" u Moskvi i zahvaljujući preokretu u Solunu (3:2) prije nedjelju dana stigao u plej-of Lige šampiona.

Poslije sjajnog prvog meča na "Tumbi" kada je PAOK poslije 0:2 napravio preokret 3:2, u revanšu u Moskvi, PAOK je sačuvao "nulu" i prošao u dalje takmičenje, gdje će igrati protiv boljeg iz duela između Benfike i Fenerbahčea.

Grcima je pomogla i činjenica da su sat vremena imali igrača više nakon što je u 32. minutu isključen Brazilac Luis Adrijano zbog navodnog udaranja protivničkog igrača.

Međutim, poslije prikazanog snimka, utisak je da je sudija iz Francuske Rudi Buke prestrogo pokazao Brazilcu put u svlačionicu.

Bilo kako bilo, bilo je šansi na obje strane u Moskvi, zamalo je Kenjas u 26. minutu umalo postigao autogol, ali je PAOK spasila prečka, da bi potom nekoliko minuta kasnije najbolju šansu na susretu propustio Aleksandar Prijović.

Srpski napadač je poslije crvenog kartona Luisa Adrijana glavom šutirao iznad prečke u stopostostnoj šansi, ali na sreću crno-bijelih iz Soluna njegov promašaj nije se odrazio na prolazak u narednu fazu elitnog takmičenja.

Utakmica u Moskvi je bila poprilično nervozna, posebno nakon što je as Spartaka zaradio isključenje, pa je francuski sudija osim crvenog, pokazao i šest žutih kartona.

Bilo je naravno i provokacija na tribinama...

Ruski navijači su za pristalice PAOK-a istakli zastavu njima omraženog Olimpijakosa iz Atine.

BATE Borisov je do plasmana u narednu rundu došao nakon „mršavog“ remija sa gostujućim azerbejdžanskim Karabagom. Večeras je bilo 1:1, dok je u prvoj utakmici u Bakuu šampion Belorusije slavio sa 1:0.

Počelo je sve dobro za domaćina, pošto je u 20. minutu Mirko Ivanić sjajno istrčao kontranapad i poslao loptu iza leđa istrčalog golmana Kolara.

Karabag je u drugom poluvremenu hrabro izašao na teren, spreman da se „pobije“ sa rivalom. I u 54. minutu Mičel je postigao izjednačujući gol i najavio mogućnost preokreta.

Ipak, sve je bilo gotovo u 77. minutu kada je drugi žuti karton i isključenje zaradio Inosent Emeghara.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

Dinamo Kijev - Slavija Prag 2:0 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Verbič 11, Besejdin 74/

BATE - Karabag 1:1 (1:0)  /prvi meč 1:0/
/Ivanić 20 - Mičel 54/

Spartak Moskva - PAOK 0:0 /prvi meč 2:3/

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar