Физика + знање, висина + елеганција!

Ди Франческо добио играча којег је чекао читаво лето! Рома комплетирала средину терена, чека се још само десно крило.

Фудбал 14.08.2018 | 21:40
Физика + знање, висина + елеганција!
Физика + знање, висина + елеганција. Тренер Роме Еузебио ди Франческо добио је играча каквог је желео од почетка прелазног рока - толико чеканог Стивена Ензонзија. Вишенедељни преговори између Роминог директора Монћија и управе Севиље јуче су добили коначан епилог, позитиван по обе стране. Вучица је данас представила ново појачање, а клубу са Рамон Санчез Писхуан припало је 30.000.000 евра, док ће у будућем периоду кроз бонусе приходовати још 5.000.000.

Рома је тако успела да склопи жељени мозаик уочи почетка сезоне, иако ће Монћи до краја прелазног рока ангажовати још једног крилног играча и тако дефинитивно затворити читаву конструкцију тима. Али, Ди Франческо већ сада може у потпуности да се препусти својим тактичким замислима. Вучици је ово било званично 12 појачање овог лета, па Римљани, изузев позиције денсног крила и класичних нападача, на свим местима у тиму имају по тројицу квалитетних играча.

Ензонзи је тако скинуо малер који је пратио Монћија и Рому још од пропалог трансфера Малкома, који је жестоко закомпликовао готово беспрекорно одрађени прелазни рок спортског директора римског клуба.

Деловало је да би Рома могла да има превише млад тим, али везни ред са Ензонзијем и Пастореом, односно староседеоцима Де Росијем и Стротманом, има много озбиљних утакмица у ногама. Може се рећи да је управо играч Н'Зонзијевог типа и недостајао Вучици прошле године. Де Роси више није онај стари, Гоналон се показао као потпуни промашај, док Најнголан и Стротман не поседују такве карактеристика. Најнголан је свесно пуштен у Интер, што је додатно појачало куповну моћ Римљана, а и Ди Франческо је захтевао другачији тип играча, с обзиром да му крилни офанзивни играчи и онако немају превише дефанзивних задатака.

Али, није Ензонзи само играч строгих дефанзивних карактеристика. У питању је везиста који сјајно осећа игру, има беспрекорно тачан пас. Понекад делује споро, али ту спорост претвара у елеганцију са лоптом. Ромини навијачи су склони да од сваког играча очекују "да поједе лопту" и створе му притисак са којим тешко који фудбалер може да се носи. Јасно је да Француз није неко чудо од играча, али би дефинитивно могао ко би могао да направи кључну разлику у Роминој игри и амбицијама ове сезоне.



Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар