Fizika + znanje, visina + elegancija!

Di Frančesko dobio igrača kojeg je čekao čitavo leto! Roma kompletirala sredinu terena, čeka se još samo desno krilo.

Fudbal 14.08.2018 | 21:40
Fizika + znanje, visina + elegancija!
Fizika + znanje, visina + elegancija. Trener Rome Euzebio di Frančesko dobio je igrača kakvog je želeo od početka prelaznog roka - toliko čekanog Stivena Enzonzija. Višenedeljni pregovori između Rominog direktora Monćija i uprave Sevilje juče su dobili konačan epilog, pozitivan po obe strane. Vučica je danas predstavila novo pojačanje, a klubu sa Ramon Sančez Pishuan pripalo je 30.000.000 evra, dok će u budućem periodu kroz bonuse prihodovati još 5.000.000.

Roma je tako uspela da sklopi željeni mozaik uoči početka sezone, iako će Monći do kraja prelaznog roka angažovati još jednog krilnog igrača i tako definitivno zatvoriti čitavu konstrukciju tima. Ali, Di Frančesko već sada može u potpunosti da se prepusti svojim taktičkim zamislima. Vučici je ovo bilo zvanično 12 pojačanje ovog leta, pa Rimljani, izuzev pozicije densnog krila i klasičnih napadača, na svim mestima u timu imaju po trojicu kvalitetnih igrača.

Enzonzi je tako skinuo maler koji je pratio Monćija i Romu još od propalog transfera Malkoma, koji je žestoko zakomplikovao gotovo besprekorno odrađeni prelazni rok sportskog direktora rimskog kluba.

Delovalo je da bi Roma mogla da ima previše mlad tim, ali vezni red sa Enzonzijem i Pastoreom, odnosno starosedeocima De Rosijem i Strotmanom, ima mnogo ozbiljnih utakmica u nogama. Može se reći da je upravo igrač N'Zonzijevog tipa i nedostajao Vučici prošle godine. De Rosi više nije onaj stari, Gonalon se pokazao kao potpuni promašaj, dok Najngolan i Strotman ne poseduju takve karakteristika. Najngolan je svesno pušten u Inter, što je dodatno pojačalo kupovnu moć Rimljana, a i Di Frančesko je zahtevao drugačiji tip igrača, s obzirom da mu krilni ofanzivni igrači i onako nemaju previše defanzivnih zadataka.

Ali, nije Enzonzi samo igrač strogih defanzivnih karakteristika. U pitanju je vezista koji sjajno oseća igru, ima besprekorno tačan pas. Ponekad deluje sporo, ali tu sporost pretvara u eleganciju sa loptom. Romini navijači su skloni da od svakog igrača očekuju "da pojede loptu" i stvore mu pritisak sa kojim teško koji fudbaler može da se nosi. Jasno je da Francuz nije neko čudo od igrača, ali bi definitivno mogao ko bi mogao da napravi ključnu razliku u Rominoj igri i ambicijama ove sezone.



Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar