Повратак у Европу: Гудеља зову "лавови"!

Проблем представља висока плата коју Србин прима у Гуангџоу.  Гудељ са враћа у Европу - Спортинг хоће позајмицу.  Кинески Гуангџоу Евергранде ионако не рачуна на српског интернационалца у овом тренутку.

Фудбал 16.08.2018 | 17:00
Повратак у Европу: Гудеља зову "лавови"!
Бразилци су "протерали" Немању Гудеља из Кине.

Доласци Паулиња и Андерсона Талиске за огроман новац, уз већ Рикарда Гулара у саставу, значили су да је повремени српски репрезентативац постао вишак у Гуангџоу Еверграндеу, али не због лоших игара него због превише странаца у саставу...

Дозвољена су тек три, а Гудељ ниједном ове сезоне није био у протоколу за мечеве Гуангџоуа, па је решење позајмица у неки од европских тимова.

Како преноси поуздана португалска "А Бола", интересовање за Гудеља показао је Спортинг из Лисабона коме недостаје баш појачање на позицији централног везисте након одласка Вилијама Карваља у Реал Бетис.

Кинески клуб, који је Гудељу дао издашну плату по доласку из Тјанђина од 5,2 милиона евра годишње, спреман је да га пусти у Португал - уколико Спортинг преузме део плате на себе.

Није само Гудељ постао прекобројан у Гуангџоу после летњег прелазног рока у Кини пошто шансу не добија ни бразилски нападач Алан, некадашњи голгетер Салцбурга, који ниједном ове сезоне није био у протоколу који је саставио тренер Фабио Канаваро.

Немања Гудељ се враћа у Европу. Лисабонски Спортинг озбиљно је заинтересован да у своје редове доведе српског интернационалца који је тренутно на списку прекобројних у кинеском Гуангџоу Евереграндеу, пише лист О Жого.

Његов уговор са кинеским клубом истиче крајем следеће године и, с обзиром на све околности, постоји реална могућност да се Спортингу испуни жеља.

Истовремено, и Гудељу свакако више прија да негде добије шансу да игра, а прелазак у Спортинг вратиће га и у фокус селектора Србије Младена Крстајића.

Ове сезоне Спортинг ће се такмичити у Лиги Европе, а поново има амбицију да покуша да нападне титулу првака Португалије, мада су Порто и Бенфика тренутно у бољој стартној позицији.

Уколико заиста стигне у Спортинг, Гудељ ће бити други Србин у екипи И придружиће се Радосаву Петровићу који је у првом колу Примеире пре два дана зарадио и позицију стартера.

Гудељ је у Кину дошао у јануару 2017. године. Дрес Ајакса заменио је опремом Тјанђин Теде, где је имао годишњу плату од 5.000.000 евра. Провео је годину дана у Тјанђину, а онда је прешао у Гуангџоу Евергранде.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар