Povratak u Evropu: Gudelja zovu "lavovi"!

Problem predstavlja visoka plata koju Srbin prima u Guangdžou.  Gudelj sa vraća u Evropu - Sporting hoće pozajmicu.  Kineski Guangdžou Evergrande ionako ne računa na srpskog internacionalca u ovom trenutku.

Fudbal 16.08.2018 | 17:00
Povratak u Evropu: Gudelja zovu "lavovi"!
Brazilci su "proterali" Nemanju Gudelja iz Kine.

Dolasci Paulinja i Andersona Taliske za ogroman novac, uz već Rikarda Gulara u sastavu, značili su da je povremeni srpski reprezentativac postao višak u Guangdžou Evergrandeu, ali ne zbog loših igara nego zbog previše stranaca u sastavu...

Dozvoljena su tek tri, a Gudelj nijednom ove sezone nije bio u protokolu za mečeve Guangdžoua, pa je rešenje pozajmica u neki od evropskih timova.

Kako prenosi pouzdana portugalska "A Bola", interesovanje za Gudelja pokazao je Sporting iz Lisabona kome nedostaje baš pojačanje na poziciji centralnog veziste nakon odlaska Vilijama Karvalja u Real Betis.

Kineski klub, koji je Gudelju dao izdašnu platu po dolasku iz Tjanđina od 5,2 miliona evra godišnje, spreman je da ga pusti u Portugal - ukoliko Sporting preuzme deo plate na sebe.

Nije samo Gudelj postao prekobrojan u Guangdžou posle letnjeg prelaznog roka u Kini pošto šansu ne dobija ni brazilski napadač Alan, nekadašnji golgeter Salcburga, koji nijednom ove sezone nije bio u protokolu koji je sastavio trener Fabio Kanavaro.

Nemanja Gudelj se vraća u Evropu. Lisabonski Sporting ozbiljno je zainteresovan da u svoje redove dovede srpskog internacionalca koji je trenutno na spisku prekobrojnih u kineskom Guangdžou Everegrandeu, piše list O Žogo.

Njegov ugovor sa kineskim klubom ističe krajem sledeće godine i, s obzirom na sve okolnosti, postoji realna mogućnost da se Sportingu ispuni želja.

Istovremeno, i Gudelju svakako više prija da negde dobije šansu da igra, a prelazak u Sporting vratiće ga i u fokus selektora Srbije Mladena Krstajića.

Ove sezone Sporting će se takmičiti u Ligi Evrope, a ponovo ima ambiciju da pokuša da napadne titulu prvaka Portugalije, mada su Porto i Benfika trenutno u boljoj startnoj poziciji.

Ukoliko zaista stigne u Sporting, Gudelj će biti drugi Srbin u ekipi I pridružiće se Radosavu Petroviću koji je u prvom kolu Primeire pre dva dana zaradio i poziciju startera.

Gudelj je u Kinu došao u januaru 2017. godine. Dres Ajaksa zamenio je opremom Tjanđin Tede, gde je imao godišnju platu od 5.000.000 evra. Proveo je godinu dana u Tjanđinu, a onda je prešao u Guangdžou Evergrande.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar