Синсинати: Раонић прејак за Лајовића!

Канађанину било довољно 57 минута! Канадски тенисер Милош Раонић лако је изашао на крај са српским играчем Душаном Лајовићем у првом колу Мастерса у Синсинатију са 2-0, по сетовима 6:3, 6:3.  Лајовић освојио три поена на сервис Раонића! Наш тенисер прошао је квалификације и потом налетео на Канађанина црногорског порекла, који је "громовима" из сервиса стигао до победе већ после 58 минута.

Тенис 14.08.2018 | 19:00
Синсинати: Раонић прејак за Лајовића!
Лајовић није играо довољно добро да би парирао мотивисаном Канађанину па су на крају сви параметри показивали да је Милош био бољи за свега 57 минута игре.

Раонић у првом сету прави брејк у осмом гему када је повео са 5:3, а пре тога је Дуци спасао једну прилику у четвртом гему.

У другом сету, играчи су били егал до 3:3, када је Канађанин искористио једину прилику и то је паралисало Србина и у наставку меча. Раонић је повео 4:3, одсервирао доминантан сервис гем и у наредном гему Лајовића новим брејком потврдио победу.

На крају је имао 25 директних поена, наспрам осам поена српског играча уз четири грешке мање од Лајовића (17:13). Међутим, показатељ колико је Раонић био сигурнији је чињеница да је у девет сервис гемова на свој сервис изгубио само три поена, па је разлика у квалитету тениса двојице играча у овом тренутку била врло евидентна.

Канадски тенисер ће у наредном колу играти против "лаки лузера" Малека Жазирија.

Душан Лајовић (28) допутовао је у Синсинати из Кицбила, где га је у четвртфиналу зауставио Мартин Клижан, прошао кроз квалификације победама над Мичелом Кругером и Маркосом Багдатисом, али онда буквално статирао док је Милош Раонић сервисима решавао посао у првом колу престижног Мастерса.

Са укупно три поена освојена у девет гемова на сервис високог Канађанина црногорског порекла, Београђанин није могао да се нада брејк лопти - 3:6, 3:6 после свега 58 минута игре у њиховом првом АТП дуелу у каријерама.

Раонић, који је хроничне проблеме са повредама платио падом на 29. место на свету, имао је брејк лопту на 1:2 у првом сету, а искористио другу шансу при резултату 3:4, после чега је без изгубљеног поена на свој сервис потврдио брејк и повео - 3:6, 0:1.

Слично је било и у другом сету, у ком није било ни игре на "ђус" до резултата 3:3 када је 27-годишњи Подгоричанин искористио прву брејк лопту, па још једном "са нулом" потврдио брејк за 3:5 када се и Дуци предао - 3:6, 0:2.

Лајовић је освојио један од 19 поена када би ривал убацио први, односно два од 20 када би убацио други сервис, што довољно говори колико је далеко био од прилике да одустајање (1) Рафаела Надала искористи подвигом у првом и, потом, "отвореним" дуелом са "срећним губитником" Маликом Џазиријем у другом колу.

На последњем турниру пред старт УС опена, који шампиону дарује 1.020.425 долара и 1.000 АТП поена, а пораженом финалисти 500.340 долара и 600 бодова, учествују још (10) Новак Ђоковић и Филип Крајиновић. Титулу брани (5) Григор Димитров, који је пре годину дана победио (15) Ника Кирјоса у финалу.

Ђоковић је у уторак рано ујутру по нашем времену победио америчког тенисера Стива Џонсона у првом колу, након чега ће се у среду састати са Адријаном Манарином из Француске. Крајиновић свој меч првог кола игра у уторак предвече са четвртфиналистом прошлонедељног Мастерса у Торонту, Робином Хасеом, а бољи ће на (3) Александера Зверева.

Лајовић је у квалификацијама зарадио 5.055, а наступом у првом колу још 7.745 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар