Sinsinati: Raonić prejak za Lajovića!

Kanađaninu bilo dovoljno 57 minuta! Kanadski teniser Miloš Raonić lako je izašao na kraj sa srpskim igračem Dušanom Lajovićem u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju sa 2-0, po setovima 6:3, 6:3.  Lajović osvojio tri poena na servis Raonića! Naš teniser prošao je kvalifikacije i potom naleteo na Kanađanina crnogorskog porekla, koji je "gromovima" iz servisa stigao do pobede već posle 58 minuta.

Tenis 14.08.2018 | 19:00
Sinsinati: Raonić prejak za Lajovića!
Lajović nije igrao dovoljno dobro da bi parirao motivisanom Kanađaninu pa su na kraju svi parametri pokazivali da je Miloš bio bolji za svega 57 minuta igre.

Raonić u prvom setu pravi brejk u osmom gemu kada je poveo sa 5:3, a pre toga je Duci spasao jednu priliku u četvrtom gemu.

U drugom setu, igrači su bili egal do 3:3, kada je Kanađanin iskoristio jedinu priliku i to je paralisalo Srbina i u nastavku meča. Raonić je poveo 4:3, odservirao dominantan servis gem i u narednom gemu Lajovića novim brejkom potvrdio pobedu.

Na kraju je imao 25 direktnih poena, naspram osam poena srpskog igrača uz četiri greške manje od Lajovića (17:13). Međutim, pokazatelj koliko je Raonić bio sigurniji je činjenica da je u devet servis gemova na svoj servis izgubio samo tri poena, pa je razlika u kvalitetu tenisa dvojice igrača u ovom trenutku bila vrlo evidentna.

Kanadski teniser će u narednom kolu igrati protiv "laki luzera" Maleka Žazirija.

Dušan Lajović (28) doputovao je u Sinsinati iz Kicbila, gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Martin Kližan, prošao kroz kvalifikacije pobedama nad Mičelom Krugerom i Markosom Bagdatisom, ali onda bukvalno statirao dok je Miloš Raonić servisima rešavao posao u prvom kolu prestižnog Mastersa.

Sa ukupno tri poena osvojena u devet gemova na servis visokog Kanađanina crnogorskog porekla, Beograđanin nije mogao da se nada brejk lopti - 3:6, 3:6 posle svega 58 minuta igre u njihovom prvom ATP duelu u karijerama.

Raonić, koji je hronične probleme sa povredama platio padom na 29. mesto na svetu, imao je brejk loptu na 1:2 u prvom setu, a iskoristio drugu šansu pri rezultatu 3:4, posle čega je bez izgubljenog poena na svoj servis potvrdio brejk i poveo - 3:6, 0:1.

Slično je bilo i u drugom setu, u kom nije bilo ni igre na "đus" do rezultata 3:3 kada je 27-godišnji Podgoričanin iskoristio prvu brejk loptu, pa još jednom "sa nulom" potvrdio brejk za 3:5 kada se i Duci predao - 3:6, 0:2.

Lajović je osvojio jedan od 19 poena kada bi rival ubacio prvi, odnosno dva od 20 kada bi ubacio drugi servis, što dovoljno govori koliko je daleko bio od prilike da odustajanje (1) Rafaela Nadala iskoristi podvigom u prvom i, potom, "otvorenim" duelom sa "srećnim gubitnikom" Malikom Džazirijem u drugom kolu.

Na poslednjem turniru pred start US opena, koji šampionu daruje 1.020.425 dolara i 1.000 ATP poena, a poraženom finalisti 500.340 dolara i 600 bodova, učestvuju još (10) Novak Đoković i Filip Krajinović. Titulu brani (5) Grigor Dimitrov, koji je pre godinu dana pobedio (15) Nika Kirjosa u finalu.

Đoković je u utorak rano ujutru po našem vremenu pobedio američkog tenisera Stiva Džonsona u prvom kolu, nakon čega će se u sredu sastati sa Adrijanom Manarinom iz Francuske. Krajinović svoj meč prvog kola igra u utorak predveče sa četvrtfinalistom prošlonedeljnog Mastersa u Torontu, Robinom Haseom, a bolji će na (3) Aleksandera Zvereva.

Lajović je u kvalifikacijama zaradio 5.055, a nastupom u prvom kolu još 7.745 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar