Шанса за Ненадића и Симанића!

Два млада играча прекомандована су из ФМП-а у Звезду и имаће прилику да се наметну Милану Томићу.

Кошарка 15.08.2018 | 23:20
Шанса за Ненадића и Симанића!
Црвена звезда је овај прелазни рок одрадила прилично брзо и ефикасно. Толико - да је практично довела тренера и играче на свим позицијама пре него што су припреме и почеле. Међутим, проблем за црвено-беле јесте ситуација са Стефаном Јанковићем. Он жели да оде из клуба, није се појавио на прозивци, а Звезда је на то одговорила покретањем дисциплинског поступка.

Све говори да ће Јанковић у Партизан, а тиме би Звезда остала ослабљена на позицији четири. И ту долазимо до улоге Симанића.

Он је у априлу 2016. године парафирао четворогодишњи уговор са Звездом и један је од талената који се још чекају да прораде. Уколико се Звезда не буде одлучила на довођење појачања на четворци, Симанићће бити тај који ће морати да поднесе терет и буде замена за Фајеа током сезоне. Видећемо како ће изгледати та позиција наредне сезоне, можда је делом буде покривао и  Стратос Перпероглу.

Звезда је објавила јуче да се Симанић појавио на прозивци појавио тако да ће свакако добити шансу за доказивање код новог тренера Милана Томића. Извесним одласком Јанковића отвара му се простор да покаже шта зна.

Бориша има 20 година, а већ је пет година део система Црвене звезде. Прву сениорску сезону провео је у екипи ФМП-а код тренера МиланаГуровића. Паралелно са наступима у ФМП-у, играо је са годину дана старијим јуниорима Црвене звезде са којима је освојио јуниорску Евролигу у Милану. Годину дана касније је са јуниорским тимом црвено-белих освојио друго место на завршом турниру у Мадриду.

Силни наступи на Ол стар турнирима за млађе категорије показивале су да се ради о великом таленту и потенцијално важном кошаркашком бисеру.

Али, негде је запело у међувремену.



Симанић је прошлог лета прекомандован у ФМП где је имао шансу да игра и да мало боље напредује. Прошле сезоне је укупно одиграо 18 утакмица у АБА лиги и на њима просечно давао седам поена и имао три скока. У игри је проводио 17 минута у просеку, а имао је и проблеме са повредама. На 18 утакмица укупно је имао пет асистенција.

Уколико жели да се избори за место у тиму Звезде, а ситуација му се за то "намешта", пре свега ће морати да промени приступ раду и тренингу, који му је био проблем док је у клубу био Дејан Радоњић. Зато га црногорски стручњак није много пута убацивао у игру. Симанић је повучен момак, а ако жели да игра у оваквом тиму Звезде пуном странаца, мораће да пробуди "звер" у себи. Али и да поради на физичкој спреми која по свему судећи није на завидном нивоу.

Ово му је златна прилика, можда и последња коју ће имати у црвено-белом дресу. Има висока примања и сада је ред да све што је Звезда годинама улагала у њега врати на паркету.

Други играч који ће се борити за своје место под сунцем је Немања Ненадић (197цм, 24 године).

Најављивали смо да би могао да добије шансу. И ево је. Није добио одмах уговор као што га је добиоОџо, али ће имати шансу за тако нешто. Има пример Дејана Давидовца који се прошлог лета изборио са место у првом тиму.

Ненадић је играч који се најбоље сналази на позицији два и три, а на руку му иде што је клуб напустиоНемања Дангубић. Ипак, има доста “гужве” на тој позицији, па ће морати да сачека развој догађаја и да види да ли ће Звезда рачунати на њега током сезоне. Показао је прошле године у ФМП-у да чак у неким ситуацијама може да одигра и на плеју.

Ненадић је почео каријеру у Тамишу, потом је играо у Младости из Земуна, Пироту, Војводини, а у ФМП је стигао из Дунава из Старих Бановаца.

Прошле сезоне Ненадић је за 20 минута у игри просечно давао 10 поена и имао четири скока и две асистенције. Посебно је добро играо у Суперлиги Србије где је малтене сам вукао свој тим кроз сезону. Имао је шут за три поена 32% у АБА лиги.

Било је очекивано да ће добити шансу да се наметне у Звезди и сада ју је и добио. Сада је све на њему. Као и на Симанићу, па и Раданову.

И на процени Милана Томића.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар