Šansa za Nenadića i Simanića!

Dva mlada igrača prekomandovana su iz FMP-a u Zvezdu i imaće priliku da se nametnu Milanu Tomiću.

Košarka 15.08.2018 | 23:20
Šansa za Nenadića i Simanića!
Crvena zvezda je ovaj prelazni rok odradila prilično brzo i efikasno. Toliko - da je praktično dovela trenera i igrače na svim pozicijama pre nego što su pripreme i počele. Međutim, problem za crveno-bele jeste situacija sa Stefanom Jankovićem. On želi da ode iz kluba, nije se pojavio na prozivci, a Zvezda je na to odgovorila pokretanjem disciplinskog postupka.

Sve govori da će Janković u Partizan, a time bi Zvezda ostala oslabljena na poziciji četiri. I tu dolazimo do uloge Simanića.

On je u aprilu 2016. godine parafirao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom i jedan je od talenata koji se još čekaju da prorade. Ukoliko se Zvezda ne bude odlučila na dovođenje pojačanja na četvorci, Simanićće biti taj koji će morati da podnese teret i bude zamena za Fajea tokom sezone. Videćemo kako će izgledati ta pozicija naredne sezone, možda je delom bude pokrivao i  Stratos Perperoglu.

Zvezda je objavila juče da se Simanić pojavio na prozivci pojavio tako da će svakako dobiti šansu za dokazivanje kod novog trenera Milana Tomića. Izvesnim odlaskom Jankovića otvara mu se prostor da pokaže šta zna.

Boriša ima 20 godina, a već je pet godina deo sistema Crvene zvezde. Prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a kod trenera MilanaGurovića. Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu. Godinu dana kasnije je sa juniorskim timom crveno-belih osvojio drugo mesto na završom turniru u Madridu.

Silni nastupi na Ol star turnirima za mlađe kategorije pokazivale su da se radi o velikom talentu i potencijalno važnom košarkaškom biseru.

Ali, negde je zapelo u međuvremenu.



Simanić je prošlog leta prekomandovan u FMP gde je imao šansu da igra i da malo bolje napreduje. Prošle sezone je ukupno odigrao 18 utakmica u ABA ligi i na njima prosečno davao sedam poena i imao tri skoka. U igri je provodio 17 minuta u proseku, a imao je i probleme sa povredama. Na 18 utakmica ukupno je imao pet asistencija.

Ukoliko želi da se izbori za mesto u timu Zvezde, a situacija mu se za to "namešta", pre svega će morati da promeni pristup radu i treningu, koji mu je bio problem dok je u klubu bio Dejan Radonjić. Zato ga crnogorski stručnjak nije mnogo puta ubacivao u igru. Simanić je povučen momak, a ako želi da igra u ovakvom timu Zvezde punom stranaca, moraće da probudi "zver" u sebi. Ali i da poradi na fizičkoj spremi koja po svemu sudeći nije na zavidnom nivou.

Ovo mu je zlatna prilika, možda i poslednja koju će imati u crveno-belom dresu. Ima visoka primanja i sada je red da sve što je Zvezda godinama ulagala u njega vrati na parketu.

Drugi igrač koji će se boriti za svoje mesto pod suncem je Nemanja Nenadić (197cm, 24 godine).

Najavljivali smo da bi mogao da dobije šansu. I evo je. Nije dobio odmah ugovor kao što ga je dobioOdžo, ali će imati šansu za tako nešto. Ima primer Dejana Davidovca koji se prošlog leta izborio sa mesto u prvom timu.

Nenadić je igrač koji se najbolje snalazi na poziciji dva i tri, a na ruku mu ide što je klub napustioNemanja Dangubić. Ipak, ima dosta “gužve” na toj poziciji, pa će morati da sačeka razvoj događaja i da vidi da li će Zvezda računati na njega tokom sezone. Pokazao je prošle godine u FMP-u da čak u nekim situacijama može da odigra i na pleju.

Nenadić je počeo karijeru u Tamišu, potom je igrao u Mladosti iz Zemuna, Pirotu, Vojvodini, a u FMP je stigao iz Dunava iz Starih Banovaca.

Prošle sezone Nenadić je za 20 minuta u igri prosečno davao 10 poena i imao četiri skoka i dve asistencije. Posebno je dobro igrao u Superligi Srbije gde je maltene sam vukao svoj tim kroz sezonu. Imao je šut za tri poena 32% u ABA ligi.

Bilo je očekivano da će dobiti šansu da se nametne u Zvezdi i sada ju je i dobio. Sada je sve na njemu. Kao i na Simaniću, pa i Radanovu.

I na proceni Milana Tomića.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar