Како је једна мајсторија промијенила живот Дембелеа у Барси?

Сјајан погодак у Суперкупу Шпаније у потпуности променио мишљење управе Каталонаца по питању будућности.

Фудбал 16.08.2018 | 12:45
Како је једна мајсторија промијенила живот Дембелеа у Барси?
Да је неки велики европски клуб пре само недељу дана питао челнике Барселоне за Усмана Дембелеа, Каталонци би били расположени да разговарају о евентуалној продаји, али се након Суперкупа Шпаније све променило.

Млади брзоноги Француз сматра се једним од најзаслужнијих за освајање првог трофеја у новој сезони. Његов пројектил у 78. минуту представљао је потез меча у Тангеру, па су у Барселони свесни да би Дембеле у кратком временском периоду могао да достигне предвиђени потенцијал.

У Барселони су одлучили да свом играчу дају додатни стимуланс и да га потпуно опусте, пошто му је саопштено да је у потпуности део планова у екипи Ернеста Валвердеа у наредној сезони.

Долазак Малкома наговештавао је да су Дембелеу отворена врата Ноу Кампа, иако се ради о фудбалеру у којег је прошлог лета уложено чак 115.000.000 евра. Али Валверде је све изненадио у Суперкупу, гурно га је изненада у ватру, а овај му је на то вратио вансеријским издањем.



Искусни стратег је ишао на фактор изненађења, иако је Дембеле био један од последњих играча који су се вратили са годишњег одмора. А онда је уследила експлозија на терену.

Такође, и сам Дембеле пре овога није веровао да у клубу рачунају на њега након доласка Малкома. Ипак, оставља се питање шта ће се догодити уколико би на адресу Барселоне стигла понуда тешка 100.000.000 евра. Тада би одлука постала не само спортска, већ и економска. Питање је да ли би Барселона одолела.

Дембеле иза себе има разочаравајућу сезону у Барселони. Одиграо је 23 утакмице у свим такмичењима и постигао свега четири гола. Ипак, сада је већ на почетку сезоне наговестио да би његов учинак у овој могао да буде драстично бољи.

Барселона сезону у Примери започиње утакмицом са Алавесом у суботу од 22.15 на Ноу Кампу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар