Kako je jedna majstorija promijenila život Dembelea u Barsi?

Sjajan pogodak u Superkupu Španije u potpunosti promenio mišljenje uprave Katalonaca po pitanju budućnosti.

Fudbal 16.08.2018 | 12:45
Kako je jedna majstorija promijenila život Dembelea u Barsi?
Da je neki veliki evropski klub pre samo nedelju dana pitao čelnike Barselone za Usmana Dembelea, Katalonci bi bili raspoloženi da razgovaraju o eventualnoj prodaji, ali se nakon Superkupa Španije sve promenilo.

Mladi brzonogi Francuz smatra se jednim od najzaslužnijih za osvajanje prvog trofeja u novoj sezoni. Njegov projektil u 78. minutu predstavljao je potez meča u Tangeru, pa su u Barseloni svesni da bi Dembele u kratkom vremenskom periodu mogao da dostigne predviđeni potencijal.

U Barseloni su odlučili da svom igraču daju dodatni stimulans i da ga potpuno opuste, pošto mu je saopšteno da je u potpunosti deo planova u ekipi Ernesta Valverdea u narednoj sezoni.

Dolazak Malkoma nagoveštavao je da su Dembeleu otvorena vrata Nou Kampa, iako se radi o fudbaleru u kojeg je prošlog leta uloženo čak 115.000.000 evra. Ali Valverde je sve iznenadio u Superkupu, gurno ga je iznenada u vatru, a ovaj mu je na to vratio vanserijskim izdanjem.



Iskusni strateg je išao na faktor iznenađenja, iako je Dembele bio jedan od poslednjih igrača koji su se vratili sa godišnjeg odmora. A onda je usledila eksplozija na terenu.

Takođe, i sam Dembele pre ovoga nije verovao da u klubu računaju na njega nakon dolaska Malkoma. Ipak, ostavlja se pitanje šta će se dogoditi ukoliko bi na adresu Barselone stigla ponuda teška 100.000.000 evra. Tada bi odluka postala ne samo sportska, već i ekonomska. Pitanje je da li bi Barselona odolela.

Dembele iza sebe ima razočaravajuću sezonu u Barseloni. Odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima i postigao svega četiri gola. Ipak, sada je već na početku sezone nagovestio da bi njegov učinak u ovoj mogao da bude drastično bolji.

Barselona sezonu u Primeri započinje utakmicom sa Alavesom u subotu od 22.15 na Nou Kampu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar