Грег, Јокић, Дивац, Богдан, Пеђа, Павловић, Радман...!

Сви у Жаркову! Овогодишњи камп "Кошарка без граница" окупиће 15-18. августа неке од највећих звезда европске и светске кошарке у Београду.

Кошарка 15.08.2018 | 15:30
Грег, Јокић, Дивац, Богдан, Пеђа, Павловић, Радман...!
Грег Попович, Владе Дивац, Предраг Стојаковић, Хери Херис, Френк Камински, Никола Јокић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Никола Вучевић су само неки од учесника овогодишњег кампа.

Камп, који се у Европи организује по 17. пут, окупиће и 63 талентованих девојчица и дечака узраста до 17 година из 25 европских земаља, укључујући и Србију.

Генералном менаџеру Сакраменто Кингса Владу Дивцу и његовом асистенту Предрагу Стојаковићу придружиће се Далибор Багарић (Хрватска), Радослав Нестеровић (Словенија), Бруно Шундов (Хрватска) и Драган Тарлаћ (Србија), од којих су готово сви учесници првог кампа Кошарке без граница 2001. године који је одржан у Тревизу у Италији. 

На кампу ће учествовати и други бивши играчи: Жарко Чабаркапа (Србија/Црна Гора), Предраг Дробњак (Црна Гора), Гордан Гиричек (Хрватска), Боштјан Нахбар (Словенија), Жарко Паспаљ (Србија), Александар Павловић (Црна Гора), Дино Рађа (Хрватска), Владимир Радмановић (Србија), бивша WНБА играчица Рут Рајли (САД), као и Бено Удрих (Словенија).

Од помоћних тренера који ће бити део кампа “Кошарка без граница” на списку се налазе Ден Бисачио (Мајами Хит), Чејс Бјуфорд (Ејри Бејхокс, Г Лига), Дарко Рајаковић (Оклахома Сити Тандер), Огњен Стојаковић (Денвер Нагетс) и Ник Урен (Голден Стејт Вориорс) који ће се придружити претходно најављеним тренерима Грегу Поповићу (Сан Антонио Спарс), Попају Џонсу (Индијана Пејсерс) и Жаку Вону (Бруклин Нетс). 

Марин Седлачек (Филаделфија 76ерс) и Патрик Хант (председник Светске асоцијације кошаркашких тренера, Аустралија) су директори кампа, а на догађају у Београду учествоваће и кондициони тренер НБА шампиона Голден Стејт Вориорса Дру Џодер. 

Први камп “Кошарка без граница” одржан је у Европи, у јулу 2001. године. Тада су Владе Дивац (Србија) и Тони Кукоч (Хрватска), окупили бивше саиграче из репрезентације Југославије и тренирали са 50 деце из Србије и Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Словеније, у Ла Гиради у италијанском Тревизу. 

Саставни део кампа БWБ Еуропе 2018 чиниће и хуманитарна акција “НБА Царес” која ће пружити помоћ деци и младима у оквиру пар здравствених институција у Београду. 

Најки, као глобални партнер кампа још од 2002. године и овога пута ће обезбедити спортску опрему за тренере и учеснике кампа.

Камп “Кошарка без граница” броји више од 3.300 учесника из 130 земаља и територија, а више од 55 бивших полазника кампа драфтовано је у НБА или је потписало уговор за неки од НБА клубова из статуса слободних агената. 

Рекорд је постигнут у сезони 2017/2018, када су чак 24 бивша полазника кампа учествовала на првом такмичарском дану НБА лиге, укључујући Милоша Теодосића (Л.А. Клиперс; БWБ Еуропе 2001). 

НБА и ФИБА организовали су 55 БWБ кампа у 34 града, у 27 земаља на свих шест континената. Више од 260 активних и бивших НБА, WНБА и ФИБА кошаркаша и кошаркашица, као и више од 200 представника тимова из свих 30 НБА клубова, били су део кампова “Кошарка без граница” широм света. 

Запратите камп "Кошарка без граница" користећи хештег #БWБЕуропе на Фејсбуку, Твитеру и Инстаграму. 

БWБ Асиа 2018 одржан је у Делхију, у Индији од 30. маја до 2. јуна, док је БWБ Африца 2018 одржан од 1. до 4. августа у Јоханерсбургу, Јужноафричка Република.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар