Greg, Jokić, Divac, Bogdan, Peđa, Pavlović, Radman...!

Svi u Žarkovu! Ovogodišnji kamp "Košarka bez granica" okupiće 15-18. avgusta neke od najvećih zvezda evropske i svetske košarke u Beogradu.

Košarka 15.08.2018 | 15:30
Greg, Jokić, Divac, Bogdan, Peđa, Pavlović, Radman...!
Greg Popovič, Vlade Divac, Predrag Stojaković, Heri Heris, Frenk Kaminski, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Vučević su samo neki od učesnika ovogodišnjeg kampa.

Kamp, koji se u Evropi organizuje po 17. put, okupiće i 63 talentovanih devojčica i dečaka uzrasta do 17 godina iz 25 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Generalnom menadžeru Sakramento Kingsa Vladu Divcu i njegovom asistentu Predragu Stojakoviću pridružiće se Dalibor Bagarić (Hrvatska), Radoslav Nesterović (Slovenija), Bruno Šundov (Hrvatska) i Dragan Tarlać (Srbija), od kojih su gotovo svi učesnici prvog kampa Košarke bez granica 2001. godine koji je održan u Trevizu u Italiji. 

Na kampu će učestvovati i drugi bivši igrači: Žarko Čabarkapa (Srbija/Crna Gora), Predrag Drobnjak (Crna Gora), Gordan Giriček (Hrvatska), Boštjan Nahbar (Slovenija), Žarko Paspalj (Srbija), Aleksandar Pavlović (Crna Gora), Dino Rađa (Hrvatska), Vladimir Radmanović (Srbija), bivša WNBA igračica Rut Rajli (SAD), kao i Beno Udrih (Slovenija).

Od pomoćnih trenera koji će biti deo kampa “Košarka bez granica” na spisku se nalaze Den Bisačio (Majami Hit), Čejs Bjuford (Ejri Bejhoks, G Liga), Darko Rajaković (Oklahoma Siti Tander), Ognjen Stojaković (Denver Nagets) i Nik Uren (Golden Stejt Voriors) koji će se pridružiti prethodno najavljenim trenerima Gregu Popoviću (San Antonio Spars), Popaju Džonsu (Indijana Pejsers) i Žaku Vonu (Bruklin Nets). 

Marin Sedlaček (Filadelfija 76ers) i Patrik Hant (predsednik Svetske asocijacije košarkaških trenera, Australija) su direktori kampa, a na događaju u Beogradu učestvovaće i kondicioni trener NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa Dru Džoder. 

Prvi kamp “Košarka bez granica” održan je u Evropi, u julu 2001. godine. Tada su Vlade Divac (Srbija) i Toni Kukoč (Hrvatska), okupili bivše saigrače iz reprezentacije Jugoslavije i trenirali sa 50 dece iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, u La Giradi u italijanskom Trevizu. 

Sastavni deo kampa BWB Europe 2018 činiće i humanitarna akcija “NBA Cares” koja će pružiti pomoć deci i mladima u okviru par zdravstvenih institucija u Beogradu. 

Najki, kao globalni partner kampa još od 2002. godine i ovoga puta će obezbediti sportsku opremu za trenere i učesnike kampa.

Kamp “Košarka bez granica” broji više od 3.300 učesnika iz 130 zemalja i teritorija, a više od 55 bivših polaznika kampa draftovano je u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova iz statusa slobodnih agenata. 

Rekord je postignut u sezoni 2017/2018, kada su čak 24 bivša polaznika kampa učestvovala na prvom takmičarskom danu NBA lige, uključujući Miloša Teodosića (L.A. Klipers; BWB Europe 2001). 

NBA i FIBA organizovali su 55 BWB kampa u 34 grada, u 27 zemalja na svih šest kontinenata. Više od 260 aktivnih i bivših NBA, WNBA i FIBA košarkaša i košarkašica, kao i više od 200 predstavnika timova iz svih 30 NBA klubova, bili su deo kampova “Košarka bez granica” širom sveta. 

Zapratite kamp "Košarka bez granica" koristeći hešteg #BWBEurope na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu. 

BWB Asia 2018 održan je u Delhiju, u Indiji od 30. maja do 2. juna, dok je BWB Africa 2018 održan od 1. do 4. avgusta u Johanersburgu, Južnoafrička Republika.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar