Тандем снова или ноћна мора - Монћи и Мурињо?!

Тежак летњи прелазни рок Манчестер јунајтеда покренуо је питање увођења позиције спортског директора на Олд Трафорду.

Фудбал 15.08.2018 | 17:00
Тандем снова или ноћна мора - Монћи и Мурињо?!
Ово лето је указало на огроман јаз између приоритета клуба и менаџера Жозеа Муриња, па су у Јунајтеду спремни да прекину традицију.

Енглески медији преносе да је менаџмент клуба сав фокус пребацио на проналазак најважнијег човека у новијој историји Јунајтеда.

Међу главним кандидатима за позицију спортског директора медији наводе директора Роме Монћија и Јувентусовог Фабија Паратичија. 

Пред Јунајтедом је велики изазов јер су обојица изузетно цењени у својим клубовима који ће их се тешко одрећи, посебно Рома која је годинама тражила човека Монћијевог профила. 

"План Б" на Олд Трафорду је бивши голман Јунајтеда Едвин ван дер Сар, који се показао у сличној улози у Ајаксу протеклих неколико година. 

Очекује се да Јунајтед спроведе неколико оспежних интервјуа за посао, а већ је кренуо у "акцију" разговором са Домеником Тетијем из Новаре. 

Иако ван Италије није много познат, Тети је одговоран између осталог за прелазак Маура Икардија из Барселоне Б у Сампдорију, а данас је капитен Интера и један од најбољих стрелаца Серије А. 

Тренутни менаџер јунајтеда Жозе Мурињо се раније противио идеји да има "шефа" у виду спортског директора, али је у петак јавно показао да се његов посао променио и да је ништа више осим "обичног" тренера. 

Јунајтед је сада одлучан да спроведе план који ће угрозити дугогодишњи идентитет традиционалног клуба који је, без икакве сумње, лоше вођен откако се пензионисао сер Алекс Фергусон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар