Tandem snova ili noćna mora - Monći i Murinjo?!

Težak letnji prelazni rok Mančester junajteda pokrenuo je pitanje uvođenja pozicije sportskog direktora na Old Trafordu.

Fudbal 15.08.2018 | 17:00
Tandem snova ili noćna mora - Monći i Murinjo?!
Ovo leto je ukazalo na ogroman jaz između prioriteta kluba i menadžera Žozea Murinja, pa su u Junajtedu spremni da prekinu tradiciju.

Engleski mediji prenose da je menadžment kluba sav fokus prebacio na pronalazak najvažnijeg čoveka u novijoj istoriji Junajteda.

Među glavnim kandidatima za poziciju sportskog direktora mediji navode direktora Rome Monćija i Juventusovog Fabija Paratičija. 

Pred Junajtedom je veliki izazov jer su obojica izuzetno cenjeni u svojim klubovima koji će ih se teško odreći, posebno Roma koja je godinama tražila čoveka Monćijevog profila. 

"Plan B" na Old Trafordu je bivši golman Junajteda Edvin van der Sar, koji se pokazao u sličnoj ulozi u Ajaksu proteklih nekoliko godina. 

Očekuje se da Junajted sprovede nekoliko ospežnih intervjua za posao, a već je krenuo u "akciju" razgovorom sa Domenikom Tetijem iz Novare. 

Iako van Italije nije mnogo poznat, Teti je odgovoran između ostalog za prelazak Maura Ikardija iz Barselone B u Sampdoriju, a danas je kapiten Intera i jedan od najboljih strelaca Serije A. 

Trenutni menadžer junajteda Žoze Murinjo se ranije protivio ideji da ima "šefa" u vidu sportskog direktora, ali je u petak javno pokazao da se njegov posao promenio i da je ništa više osim "običnog" trenera. 

Junajted je sada odlučan da sprovede plan koji će ugroziti dugogodišnji identitet tradicionalnog kluba koji je, bez ikakve sumnje, loše vođen otkako se penzionisao ser Aleks Ferguson.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar