Загорац у црно-бијелом: Партизан, коначно!

"Делим исту идеју са тренером. Он ме види на више позиција", рекао је играч клуба из Хумске, са бројем "25" на дресу.

Кошарка 15.08.2018 | 14:30
Загорац у црно-бијелом: Партизан, коначно!
Раде Загорац (23 године, 206 центиметара) стигао је у Партизан из другог покушаја и овог лета је на новом, важном почетку.

После кратке епизоде у Америци и након 14 наступа у АЦБ лиги у лошој сезони Бетиса, некадашњи капитен Меге обукао је црно-бели дрес и мотивисан стао на паркет од првог дана припрема за такмичарску 2018/19.

"Велика ми је част и задовољство што сам у Партизану. Коначно сам у овом систему. Драго ми је што смо кренули на време, посебно ми је драго што сам у разговору са саиграчима видео да су сви озбиљно приступили обавезама овог лета. Сви делимо исти менталитет што се тиче следеће године и визуелно и у разговору видим да су сви више него спремни", рекао је он на отвореном тренингу.

Лето је провео радно.

"Нисам се превише уморио претходне године, па нисам имао толико разлога да одмарам. Није ми превише тврда рука, а што се тиче амбијента и сале - више сам него задовољан. Нисам комплетно био упућен у то какви су услови, а сад сам више него задовољан како све то изгледа".

Са Ненадом Чанком је разговарао о својој позицији и улози у тиму, мада ће о томе бити више речи док сезона буде одмицала...

"Ненада знам јако дуг период, сарађивали смо у Меги пре четири или пет година. Делимо отприлике исту идеју, он ме види на више позиција, то су роле у којима се сналазим и сад ништа не може да се каже унапред какве идеје и задатке има. То ћемо све утаначити на тренинзима. То је нормалан пут", додао је он.

Један од Партизанових новајлија, Американац Маркус Пејџ, истакао је да му Загорац помаже да се навикне на Београд...

"Лично се не знамо, знамо се преко агенцијских односа. Имали смо комуникацију по његовом потпису, непосредно пре његовог доласка у Београд и наравно кроз те разговоре сам га полако упућивао у свакодневне ствари у Београду. Делује ми као да је кул момак и радујем се што је ту".

Екипа Ненада Чанка тренираће у Београду до 3. септембра, а потом ће отићи у Шпанију (где ће играти и против Пешићеве Барселоне), након чега је очекује АБА Суперкуп у Лакташима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар