Zagorac u crno-bijelom: Partizan, konačno!

"Delim istu ideju sa trenerom. On me vidi na više pozicija", rekao je igrač kluba iz Humske, sa brojem "25" na dresu.

Košarka 15.08.2018 | 14:30
Zagorac u crno-bijelom: Partizan, konačno!
Rade Zagorac (23 godine, 206 centimetara) stigao je u Partizan iz drugog pokušaja i ovog leta je na novom, važnom početku.

Posle kratke epizode u Americi i nakon 14 nastupa u ACB ligi u lošoj sezoni Betisa, nekadašnji kapiten Mege obukao je crno-beli dres i motivisan stao na parket od prvog dana priprema za takmičarsku 2018/19.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u Partizanu. Konačno sam u ovom sistemu. Drago mi je što smo krenuli na vreme, posebno mi je drago što sam u razgovoru sa saigračima video da su svi ozbiljno pristupili obavezama ovog leta. Svi delimo isti mentalitet što se tiče sledeće godine i vizuelno i u razgovoru vidim da su svi više nego spremni", rekao je on na otvorenom treningu.

Leto je proveo radno.

"Nisam se previše umorio prethodne godine, pa nisam imao toliko razloga da odmaram. Nije mi previše tvrda ruka, a što se tiče ambijenta i sale - više sam nego zadovoljan. Nisam kompletno bio upućen u to kakvi su uslovi, a sad sam više nego zadovoljan kako sve to izgleda".

Sa Nenadom Čankom je razgovarao o svojoj poziciji i ulozi u timu, mada će o tome biti više reči dok sezona bude odmicala...

"Nenada znam jako dug period, sarađivali smo u Megi pre četiri ili pet godina. Delimo otprilike istu ideju, on me vidi na više pozicija, to su role u kojima se snalazim i sad ništa ne može da se kaže unapred kakve ideje i zadatke ima. To ćemo sve utanačiti na treninzima. To je normalan put", dodao je on.

Jedan od Partizanovih novajlija, Amerikanac Markus Pejdž, istakao je da mu Zagorac pomaže da se navikne na Beograd...

"Lično se ne znamo, znamo se preko agencijskih odnosa. Imali smo komunikaciju po njegovom potpisu, neposredno pre njegovog dolaska u Beograd i naravno kroz te razgovore sam ga polako upućivao u svakodnevne stvari u Beogradu. Deluje mi kao da je kul momak i radujem se što je tu".

Ekipa Nenada Čanka treniraće u Beogradu do 3. septembra, a potom će otići u Španiju (gde će igrati i protiv Pešićeve Barselone), nakon čega je očekuje ABA Superkup u Laktašima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar