Газирана вода је рјешење

Половину нашег тела чини вода. Током дневних активности сви губимо део овог кључног састојка.

Здравље 14.08.2018 | 10:02
Газирана вода је рјешење
Истраживање које је објављено у часопису Јоурнал оф Церебрал Блоод Флоw & Метаболисм, открило је да и сасвим благ мањак воде (дехидрација), што износи око 5% наше телесне тежине, утиче на крвне судове у нашем мозгу. То узрокује смањење интелектуалних и моторних функиција мозга. 

Препорука за одржавање нормалне хидрације организма је 8 чаша ВОДЕ на дан. Ваш избор слободно може бити газирана вода кој настаје растварањем угљен диоксида у обичној води. Осим што је БЕЗ ШЕЋЕРА, газирана, пенушава вода, има И додатне здравствене предности. 

Газирана вода нас хидрира и помаже пробави. Студија објављена у Европском часопису за гастроентерологију и хепатологију, показала је да газирана вода помаже код проблема са жучи, олакшава пробаву и помаже у регулисању столице. Такође нам даје осећај пуноће и смањује осећај глади, те се препопручује у свим ситуацијама када желимо да смањимо телесну тежину.

Студија обављена у часопису Јоурнал оф Нутритионал Сциенце анд Витаминологy, показала је да су особе које су пиле газирану воду на празан желудац, имале осећај да су ситије. Да бисте избегли преједање, попијте две чаше газиране воде 30 минута пре оброка. 

Уместо уобичајене поподневне кафе, покушајте са пијењем газиране воде. Научници су доказали да чак и блага дехидрација током радног дана значајно смањује продуктивност, јер мозак не ради без довољно воде. Газирана вода је решење: помаже да нам желудац остане празан, а мозак пун.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

вв

15.08.2018 11:53

Супротан осећај се има, појачава глад и апетит. Дјелује негативно на јетру. Сто људи сто ћуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

15.08.2018 14:38

Слазем се са коментаром изнад , газирана вода није само ЦО2 вец има и додатака који одрзавају ЦО2 у води. Осим тога газирана вода је теска и за јетру и бубреге. То је као да сипас отров у крв која и онако се теско носи са отровима. Сигурно не 8 цаса газиране воде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

15.08.2018 20:04

Мислим да је газирана вода гора за организам од Пепсија,Цоца Цоле,Фанте или Спрајта !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗаГТИ

16.08.2018 22:09

Откуд ти знас да ли је гора, не знас ни састојке, а да не прицам о стетним стцарима истих, али хајде битно је млатити...

Name

ИронМан

16.08.2018 10:19

Газирана вода је рјешење, ако је циљ да се добије (или погорша), висок крвни притисак. У реду, да се пије понекад, ограничено, али да се пије умјесто "обичне" воде, то мислим да није добра одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капиталист

17.08.2018 17:51

Циљ је да неко заради паре. Кад је год здраво месо, риба, млијеко стагод неке фирме треба да зараде паре. Било то здраво или не. Цак и кад ти неко истину говори, треба се питати с којом намјером. На примјер "требао би ти пријатељу купити себи ауто, не мозес ходати пјеске по киси" мозе бити истинита, али намјера се види у сљедецој "мој брат продаје ауто".

ОДГОВОРИТЕ