Бресква за препланули тен

Стручњаци препоручују да током лета, а нарочито када се сунчате, једете што више воћа и поврћа. Шаргарепа и парадајз су на врху пожељних намирница, али исто тако и бресква.

Мода и љепота 14.08.2018 | 09:48
Бресква за препланули тен
Ако желите да добијете леп препланули тен, није довољно само да се излажете сунцу и мажете лосионе за брже тамњење. Врло је важно и шта уносите у организам, јер када је нахрањен изнутра, блиста споља. Стручњаци препоручују да током лета, а нарочито када се сунчате, једете што више воћа и поврћа. Шаргарепа и парадајз су на врху пожељних намирница, али исто тако и бресква.

Ова воћка је рудник бета-каротена, односно провитамина А којег садржи у само једном плоду око 0,5 милиграма. А он поспешује здраво тамњење и помаже да лепше поцрните. Бресква је богата и витаминима групе Б - фолацином и нијацином, витаминима Ц и Е, као и биотином. Све су то чиниоци који је препоручују као незаобилазну намирницу на мору, базену, реци... Плод брескве садржи и воћне киселине, беланчевине, скроб, минералне састојке, а уз све је то веома укусан и сочан.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар