НС о извјештају Комисије

Народна скупштина Републике Српске требало би да на данашњој посебној сједници разматра информацију о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године, речено је у Народној скупштини.

Република Српска 14.08.2018 | 08:18
НС о извјештају Комисије
У извјештају се наводи да је Комисија за Сребреницу, која је формирана 2004. године, радила под снажним притиском високог представника са унапријед одређеним резултатима које је морала постићи.

"Притисци су се огледали и у смјењивању тадашњег начелника Генералштаба Војске Републике Српске Цветка Савића и шефа Секретаријата Владе Српске за односе са Међународним кривичним судом за ратне злочине у Хагу и истраживање ратних злочина Дејана Милетића", наводи се у извјештају.

Високи представник је тадашњим министрима унутрашњих послова и одбране Републике Српске Зорану Ђерићу и Миловану Станковићу упутио упозорење да остваре пуну сарадњу са Комисијом.

Извјештају о раду Комисије на разматрање Народној скупштини Републике Српске доставио је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих.

Комисија за Сребреницу из 2004. године утврдила је да је од 10. до 19. јула 1995. године на подручју Сребренице нестао 7.801 Бошњак.

Ову комисију формирала је тадашња Влада Републике Српске на основу налога Дома за људска права.

Посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске затражио је предсједник Српске Милорад Додик, а позив је упућен и бившем премијеру Српске Драгану Микеревићу.

Сједница је заказана за 10.00 часова. 

(Агенције) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андела

14.08.2018 06:41

Који манипулатор овај Додик .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

14.08.2018 07:39

Цовјек признао геноцид предао јасеновацку градју и сад да се опере преко опозицијеее а знаа врло добро да сад ниста не мозе ту поправити греске опозиција не мозе поправљати а он нека се не сикира за народ и без њега и без опозиције презивице и ово зло а сјупстина има хиљаду других стбари да прецесља и ту узурпиране институције па разна бахацења па лоповаску приватизацију па поријекло имовине па накарадне законе који стите све то редом реформе свегаби свацега накарадног па до дна а обо је само јегтин политицки трик нулааа опозицијо не насједај висе таквим трикреца посла упзбиљите се а ви сабирајте плодове свогаврада тј нерада аовима имате п

Name

Али

14.08.2018 07:06

Сто је висе клевета и лази, Додо нам је милији и дрази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

14.08.2018 07:21

Данас у НС треба прогласити издајнике.Ако нисмо свеани на ста Милорад циља онда нема нам помоци.Србовање и градјани за сисање насјест це на ову прицу и Милорад је Председник њему мраке Босне али лова није мрска.Ако нам није јасно погледај те ста је обецао до сада и ста је иапунио са њим и његовим нама нема помоци.Људи ми амо пред банкротом зато св он обецаје Цовицу инаце давно би нас снасао Грцки сценарио.Веровали или не да Федерација блокира расподјелу као сто је за акцизе одма банкрот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

14.08.2018 07:51

Имам осјецај да це да буде иста ствар као са анкетним одбором. Надам се да це опозиција бити опрезна и да неце насјести на фазоне ових манипулатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

14.08.2018 07:59

Сваки следеци извјестај или било какве нове комисије могу само погорсати ситуацију него сто вец јесте. Мислим да се нелаземо знамо ми све то и без комисија а сто се бама несвидја то сто писе у извјестају то је друга прица, али и од ње немоземо побјеци.Свака следеца истразивања це донијети јос поразавајуце резултате

ОДГОВОРИТЕ