NS o izvještaju Komisije

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj posebnoj sjednici razmatra informaciju o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, rečeno je u Narodnoj skupštini.

Republika Srpska 14.08.2018 | 08:18
NS o izvještaju Komisije
U izvještaju se navodi da je Komisija za Srebrenicu, koja je formirana 2004. godine, radila pod snažnim pritiskom visokog predstavnika sa unaprijed određenim rezultatima koje je morala postići.

"Pritisci su se ogledali i u smjenjivanju tadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske Cvetka Savića i šefa Sekretarijata Vlade Srpske za odnose sa Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u Hagu i istraživanje ratnih zločina Dejana Miletića", navodi se u izvještaju.

Visoki predstavnik je tadašnjim ministrima unutrašnjih poslova i odbrane Republike Srpske Zoranu Đeriću i Milovanu Stankoviću uputio upozorenje da ostvare punu saradnju sa Komisijom.

Izvještaju o radu Komisije na razmatranje Narodnoj skupštini Republike Srpske dostavio je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih.

Komisija za Srebrenicu iz 2004. godine utvrdila je da je od 10. do 19. jula 1995. godine na području Srebrenice nestao 7.801 Bošnjak.

Ovu komisiju formirala je tadašnja Vlada Republike Srpske na osnovu naloga Doma za ljudska prava.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske zatražio je predsjednik Srpske Milorad Dodik, a poziv je upućen i bivšem premijeru Srpske Draganu Mikereviću.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova. 

(Agencije) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Andela

14.08.2018 06:41

Koji manipulator ovaj Dodik .

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

14.08.2018 07:39

Covjek priznao genocid predao jasenovacku gradju i sad da se opere preko opozicijeee a znaa vrlo dobro da sad nista ne moze tu popraviti greske opozicija ne moze popravljati a on neka se ne sikira za narod i bez njega i bez opozicije prezivice i ovo zlo a sjupstina ima hiljadu drugih stbari da preceslja i tu uzurpirane institucije pa razna bahacenja pa lopovasku privatizaciju pa porijeklo imovine pa nakaradne zakone koji stite sve to redom reforme svegabi svacega nakaradnog pa do dna a obo je samo jegtin politicki trik nulaaa opozicijo ne nasjedaj vise takvim trikreca posla upzbiljite se a vi sabirajte plodove svogavrada tj nerada aovima imate p

Name

Ali

14.08.2018 07:06

Sto je vise kleveta i lazi, Dodo nam je miliji i drazi!

ODGOVORITE
Name

dzoo

14.08.2018 07:21

Danas u NS treba proglasiti izdajnike.Ako nismo sveani na sta Milorad cilja onda nema nam pomoci.Srbovanje i gradjani za sisanje nasjest ce na ovu pricu i Milorad je Predsednik njemu mrake Bosne ali lova nije mrska.Ako nam nije jasno pogledaj te sta je obecao do sada i sta je iapunio sa njim i njegovim nama nema pomoci.Ljudi mi amo pred bankrotom zato sv on obecaje Covicu inace davno bi nas snasao Grcki scenario.Verovali ili ne da Federacija blokira raspodjelu kao sto je za akcize odma bankrot.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

14.08.2018 07:51

Imam osjecaj da ce da bude ista stvar kao sa anketnim odborom. Nadam se da ce opozicija biti oprezna i da nece nasjesti na fazone ovih manipulatora.

ODGOVORITE
Name

Doboj

14.08.2018 07:59

Svaki sledeci izvjestaj ili bilo kakve nove komisije mogu samo pogorsati situaciju nego sto vec jeste. Mislim da se nelazemo znamo mi sve to i bez komisija a sto se bama nesvidja to sto pise u izvjestaju to je druga prica, ali i od nje nemozemo pobjeci.Svaka sledeca istrazivanja ce donijeti jos porazavajuce rezultate

ODGOVORITE