Конкурс за најбољи посао у свијету фудбала!

Јунајтед бира спортског директора: Монћи, Паратичи, Ван дер Сар, па и директор трећелигаша Новаре?! Ед Вудворд не може сам!

Фудбал 15.08.2018 | 22:30
Конкурс за најбољи посао у свијету фудбала!
Није се десило први пут, али овог лета је изгледа прекипело свима на Олд Трафорду. Целог лета је Жозе Мурињотражио штопера и на крају – ћорак. Извршни потпредседник Ед Вудворд, годинама већ задужен за трансфер, ипак је више бизнисмен но око за фудбалски таленат због чега се више пута сукобљавао и са самим Мурињом. Али нису овде њих двојица ни тема. Проблем је што је Манчестер јунајтед један од најбогатијих клубова на свету, који последњих сезона једноставно не успева да доведе најбоље што планета има да понуди.

Зато управа клуба, дознаје Индепендент, озбиљно разматра идеју да именује директора фудбала илити преведено на спрски – спортског директора. Мурињо и Вудворд би и даље имали последњу реч, али би спортски директор имао задатак да им се не поново опет да цело лето траже играча на одређеној позицији и опет остану кратких рукава. Имају име, имају паре и не би то смело да се дешава Јунајтеду.

Питање је само – ко? Према Индепендентовим информацијама прве жеље су Ромин Монћи и Јувентусов Фабио Паратичи, али су нд Олд Трафорду свесни да би тешко до њих двојице. Монћи је уосталом дуго одбијао да напусти Севиљу и тек је дошао у Рому, а није човек који тако брзо одустаје. Паратичију баш добро иде у Јувентусу. После куповине Кристијана Роналда тешко да би га на било ком другом месту више ценили.

Опција је и Едвин ван дер Сар. Добар посао ради у Ајаксу, бивши је играч Манчестер јунајтеда, али је само једно од имена на списку, пошто није баш све уверио да је прави човек за тако одговорну функцију. Баш зато што ће је сви желети Јунајтед неће журити са избором. Обавиће сијасет разговара са потенцијалним кандидатима.

У ствари, Индепендент тај број интервјуа илуструје и једном занимљивом информацијом: на састанку је већ био у Енглеској скоро анонимни Доменико Тети, тренутно ангажован на месту спортског директора италијанског трећелигаша Новаре?! Међутим, у Јунајтеду добро знају да је баш Тети у Б тиму Барселоне ископао Маура Икардија и довео га у Сампдорију.

Ништа се дакле не препушта случају. Са овим Јунајтед не сме да погреши.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар