Konkurs za najbolji posao u svijetu fudbala!

Junajted bira sportskog direktora: Monći, Paratiči, Van der Sar, pa i direktor trećeligaša Novare?! Ed Vudvord ne može sam!

Fudbal 15.08.2018 | 22:30
Konkurs za najbolji posao u svijetu fudbala!
Nije se desilo prvi put, ali ovog leta je izgleda prekipelo svima na Old Trafordu. Celog leta je Žoze Murinjotražio štopera i na kraju – ćorak. Izvršni potpredsednik Ed Vudvord, godinama već zadužen za transfer, ipak je više biznismen no oko za fudbalski talenat zbog čega se više puta sukobljavao i sa samim Murinjom. Ali nisu ovde njih dvojica ni tema. Problem je što je Mančester junajted jedan od najbogatijih klubova na svetu, koji poslednjih sezona jednostavno ne uspeva da dovede najbolje što planeta ima da ponudi.

Zato uprava kluba, doznaje Independent, ozbiljno razmatra ideju da imenuje direktora fudbala iliti prevedeno na sprski – sportskog direktora. Murinjo i Vudvord bi i dalje imali poslednju reč, ali bi sportski direktor imao zadatak da im se ne ponovo opet da celo leto traže igrača na određenoj poziciji i opet ostanu kratkih rukava. Imaju ime, imaju pare i ne bi to smelo da se dešava Junajtedu.

Pitanje je samo – ko? Prema Independentovim informacijama prve želje su Romin Monći i Juventusov Fabio Paratiči, ali su nd Old Trafordu svesni da bi teško do njih dvojice. Monći je uostalom dugo odbijao da napusti Sevilju i tek je došao u Romu, a nije čovek koji tako brzo odustaje. Paratičiju baš dobro ide u Juventusu. Posle kupovine Kristijana Ronalda teško da bi ga na bilo kom drugom mestu više cenili.

Opcija je i Edvin van der Sar. Dobar posao radi u Ajaksu, bivši je igrač Mančester junajteda, ali je samo jedno od imena na spisku, pošto nije baš sve uverio da je pravi čovek za tako odgovornu funkciju. Baš zato što će je svi želeti Junajted neće žuriti sa izborom. Obaviće sijaset razgovara sa potencijalnim kandidatima.

U stvari, Independent taj broj intervjua ilustruje i jednom zanimljivom informacijom: na sastanku je već bio u Engleskoj skoro anonimni Domeniko Teti, trenutno angažovan na mestu sportskog direktora italijanskog trećeligaša Novare?! Međutim, u Junajtedu dobro znaju da je baš Teti u B timu Barselone iskopao Maura Ikardija i doveo ga u Sampdoriju.

Ništa se dakle ne prepušta slučaju. Sa ovim Junajted ne sme da pogreši.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar