Хрватски "одметник" задужио Атлетикову деветку!

Хрватски фудбалер Никола Калинић представљен је као нови играч Атлетико Мадрида, у којем ће наредне три године носити дрес с бројем 9.

Фудбал 15.08.2018 | 10:00
Хрватски "одметник" задужио Атлетикову деветку!
Калинић је изразио спремност и жељу да први званични наступ у црвено-белом дресу има већ у среду у Талину, у борби за европски Суперкуп против Реал Мадрида.

У Атлетико је стигао из Милана, у којем је прошле сезоне био на позајмици као играч Фиорентине.

"Атлетико је екипа која напорно ради и увек даје свој максимум на терену. Дошао сам како бих дао све за Атлетико", рекао је Калинић на представљању, преноси Хина. 

Он је последњих месеци постао познат као "одметник" из хрватске репрезентације која је на Светском првенству у Русији освојила сребрну медаљу, а Калинић је након прве утакмице и одбијања уласка у игру, напустио репрезентативни камп. 

"Шта је било у репрезентацији, било је. Селектор није рачунао на мене. Нисам хтео да примим медаљу јер нисам играо у Русији и помогао Хрватској у том великом успеху. Окрећем се новим изазовима, а оно што је било, остаје у прошлости", рекао је Калинић одговарајући на новинарско питање. 

Као што му није било лако изборити се за место у екипи Златка Далића, још га тежи посао чека у борби с Антоаном Гризманом и Дијегом Костом. 

"То су можда двојица најбољих европских нападача. Дошао сам да се с њима борим за место у тиму. Испред нас је доста утакмица и биће места за све нас, а њих двојицу јако поштујем", рекао је Калинић. 

По наводима шпанских медија, Атлетико ће за Калинићев трансфер платити 15 милиона евра одштете Милану у неколико рата кроз следеће три сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар