Hrvatski "odmetnik" zadužio Atletikovu devetku!

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić predstavljen je kao novi igrač Atletiko Madrida, u kojem će naredne tri godine nositi dres s brojem 9.

Fudbal 15.08.2018 | 10:00
Hrvatski "odmetnik" zadužio Atletikovu devetku!
Kalinić je izrazio spremnost i želju da prvi zvanični nastup u crveno-belom dresu ima već u sredu u Talinu, u borbi za evropski Superkup protiv Real Madrida.

U Atletiko je stigao iz Milana, u kojem je prošle sezone bio na pozajmici kao igrač Fiorentine.

"Atletiko je ekipa koja naporno radi i uvek daje svoj maksimum na terenu. Došao sam kako bih dao sve za Atletiko", rekao je Kalinić na predstavljanju, prenosi Hina. 

On je poslednjih meseci postao poznat kao "odmetnik" iz hrvatske reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju, a Kalinić je nakon prve utakmice i odbijanja ulaska u igru, napustio reprezentativni kamp. 

"Šta je bilo u reprezentaciji, bilo je. Selektor nije računao na mene. Nisam hteo da primim medalju jer nisam igrao u Rusiji i pomogao Hrvatskoj u tom velikom uspehu. Okrećem se novim izazovima, a ono što je bilo, ostaje u prošlosti", rekao je Kalinić odgovarajući na novinarsko pitanje. 

Kao što mu nije bilo lako izboriti se za mesto u ekipi Zlatka Dalića, još ga teži posao čeka u borbi s Antoanom Grizmanom i Dijegom Kostom. 

"To su možda dvojica najboljih evropskih napadača. Došao sam da se s njima borim za mesto u timu. Ispred nas je dosta utakmica i biće mesta za sve nas, a njih dvojicu jako poštujem", rekao je Kalinić. 

Po navodima španskih medija, Atletiko će za Kalinićev transfer platiti 15 miliona evra odštete Milanu u nekoliko rata kroz sledeće tri sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar