Мигранти остали заглављени

Група илегалних миграната је покушала да пређе реку Дрину на подручју Зворника, како би из Србије прешла у БиХ.

Босна и Херцеговина 13.08.2018 | 22:25
Мигранти остали заглављени
У томе су их спречили службеници Граничне полиције БиХ и водостај који је почео да расте, па су мигранти остали заглављени на острву без могућности да се врате или наставе пут.

Према речима командира Јединице граничне полиције Зворник Мирел Имамовић изјавио је да су при покушајима преласка илегални мигранти све чешће агресивни, преноси Клиx.ба. 

"Моја патрола је уочила групу. Због наше реакције они су стали на једном острву између БиХ и Србије и сада су на ничијој земљи, јер није дефинисана тачна граница на реци Дрини. Дрина јесте граница, али тачну границу нико не може да зна. Они се налазе на малом острву јер је хидроелектрана пустила воду која надолази и илегални мигранти тренутно не могу ни напред ни назад", рекао је Имамовић. 

Он је додао да Гранична полиција са колегама из Србије разматра ситуацију како да их врати на територију суседне земље. 

Како је рекао, мигранти нису животно угрожени. 

"У последње време, нарочито у ситуацијама када је водостај Дрине низак због хидроакумулације хидроцентрале, долази до честих покушаја илегалних прелазака на местима где је реку понекад могуће прећи пешке. Међутим река Дрина је варљива па смо имали и ситуације да почну да се утапају. Врло су честе наше интервенције када их морамо спасавати службеним пловилима и појасевима", рекао је Имамовић. 

Према његовим речима, мигранти користе разна средства па и мале чамце за децу или краду чамце држављана БиХ или Србије, а често се хватају за доње делове возова.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гјк

14.08.2018 20:03

Нека тамо и остану.Нека цркну.Куд су посли а гдј су зене или су остале да бране домовину а они по свијету да иду силују,кољу и убијају.Немамо ми ста да једемо а они плацају толиким новцима а ко им даде толике паре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

19.08.2018 06:59

Није ти на мјесту ни једна реци,пун си мрзње и оцаја. Не знас или нецес да знас кроз ста су просли све, ми Босњаци знамо ста је на силу и под претњом свој дом напустити.