Migranti ostali zaglavljeni

Grupa ilegalnih migranata je pokušala da pređe reku Drinu na području Zvornika, kako bi iz Srbije prešla u BiH.

Bosna i Hercegovina 13.08.2018 | 22:25
Migranti ostali zaglavljeni
U tome su ih sprečili službenici Granične policije BiH i vodostaj koji je počeo da raste, pa su migranti ostali zaglavljeni na ostrvu bez mogućnosti da se vrate ili nastave put.

Prema rečima komandira Jedinice granične policije Zvornik Mirel Imamović izjavio je da su pri pokušajima prelaska ilegalni migranti sve češće agresivni, prenosi Klix.ba. 

"Moja patrola je uočila grupu. Zbog naše reakcije oni su stali na jednom ostrvu između BiH i Srbije i sada su na ničijoj zemlji, jer nije definisana tačna granica na reci Drini. Drina jeste granica, ali tačnu granicu niko ne može da zna. Oni se nalaze na malom ostrvu jer je hidroelektrana pustila vodu koja nadolazi i ilegalni migranti trenutno ne mogu ni napred ni nazad", rekao je Imamović. 

On je dodao da Granična policija sa kolegama iz Srbije razmatra situaciju kako da ih vrati na teritoriju susedne zemlje. 

Kako je rekao, migranti nisu životno ugroženi. 

"U poslednje vreme, naročito u situacijama kada je vodostaj Drine nizak zbog hidroakumulacije hidrocentrale, dolazi do čestih pokušaja ilegalnih prelazaka na mestima gde je reku ponekad moguće preći peške. Međutim reka Drina je varljiva pa smo imali i situacije da počnu da se utapaju. Vrlo su česte naše intervencije kada ih moramo spasavati službenim plovilima i pojasevima", rekao je Imamović. 

Prema njegovim rečima, migranti koriste razna sredstva pa i male čamce za decu ili kradu čamce državljana BiH ili Srbije, a često se hvataju za donje delove vozova.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gjk

14.08.2018 22:03

Neka tamo i ostanu.Neka crknu.Kud su posli a gdj su zene ili su ostale da brane domovinu a oni po svijetu da idu siluju,kolju i ubijaju.Nemamo mi sta da jedemo a oni placaju tolikim novcima a ko im dade tolike pare?

ODGOVORITE
Name

Tito

19.08.2018 08:59

Nije ti na mjestu ni jedna reci,pun si mrznje i ocaja. Ne znas ili neces da znas kroz sta su prosli sve, mi Bosnjaci znamo sta je na silu i pod pretnjom svoj dom napustiti.