Пике покренуо лавину? И Силва се повукао из Шпаније!

Фудбалер Манчестер ситија Давид Силва потврдио је да се повлачи из репрезентације Шпаније.  Трећи ударац у срце Енрикеа: Давид Силва завршио са репрезентацијом! Одлази још један шампион.

Фудбал 15.08.2018 | 08:00
Пике покренуо лавину? И Силва се повукао из Шпаније!
Он се тако придружио Ђерару Пикеу и Андресу Инијести, који је нешто раније објавио да завршава репрезентативну каријеру.

Прво се повукао Андрес Инијеста. Једноставно, стигле су га године. Онда је у суботу Ђерар Пике објавио да више неће да игра за Шпанију, под образложењем како жели да се посвети исклључиво клупском фудбалу. А онда је у понедељак вече новом селектору Фурије Луису Енрикеу стигао још један ударац и пре него што је практично почео мандат, пошто за државни тим више неће да игра ни – Давид Силва.

"Неколико недеља сам размишљао и донео одлуку да се повучем из репрезентације Шпаније и то је дефинитивно једна од најтежих одлука у мојој каријери", написао је Силва на Твитеру.

Силва је за селекцију Шпаније дебитовао 2006. године и током 12 година одиграо 125 утакмица и постигао 35 голова.

"Национални тим ми је дао све и дозволио ми да растем као играч, али и као човек. Срећан сам због свега што сам постигао, искусио и сањао са тимом који ће заувек бити упамћен",написао је Силва.

Фудбалер Манчестер Ситија је у дресу Шпаније освојио Светско првенство 2010. године, као и Европски шампионат 2008. и 2012. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар