Pike pokrenuo lavinu? I Silva se povukao iz Španije!

Fudbaler Mančester sitija David Silva potvrdio je da se povlači iz reprezentacije Španije.  Treći udarac u srce Enrikea: David Silva završio sa reprezentacijom! Odlazi još jedan šampion.

Fudbal 15.08.2018 | 08:00
Pike pokrenuo lavinu? I Silva se povukao iz Španije!
On se tako pridružio Đeraru Pikeu i Andresu Inijesti, koji je nešto ranije objavio da završava reprezentativnu karijeru.

Prvo se povukao Andres Inijesta. Jednostavno, stigle su ga godine. Onda je u subotu Đerar Pike objavio da više neće da igra za Španiju, pod obrazloženjem kako želi da se posveti isklljučivo klupskom fudbalu. A onda je u ponedeljak veče novom selektoru Furije Luisu Enrikeu stigao još jedan udarac i pre nego što je praktično počeo mandat, pošto za državni tim više neće da igra ni – David Silva.

"Nekoliko nedelja sam razmišljao i doneo odluku da se povučem iz reprezentacije Španije i to je definitivno jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri", napisao je Silva na Tviteru.

Silva je za selekciju Španije debitovao 2006. godine i tokom 12 godina odigrao 125 utakmica i postigao 35 golova.

"Nacionalni tim mi je dao sve i dozvolio mi da rastem kao igrač, ali i kao čovek. Srećan sam zbog svega što sam postigao, iskusio i sanjao sa timom koji će zauvek biti upamćen",napisao je Silva.

Fudbaler Mančester Sitija je u dresu Španije osvojio Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i Evropski šampionat 2008. i 2012. godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar