ЛШ - Милојевић: Спартак је у предности због гола у БГ-у!

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, рекао је на званичној конференцији за штампу да улога фаворита припада Трнави због гола у гостима.  

Фудбал 14.08.2018 | 09:15
ЛШ - Милојевић: Спартак је у предности због гола у БГ-у!
"Ово је друго полувреме утакмице која треба да се одигра у Трнави. Дошли смо да одиграмо добру утакмицу, не бих да се понављам... Компактна добра екипа која зна ста хоће, агресивна и то се показало и у Београду. У овом тренутку Спартак је у предности због гола у БГ... Ми се не оптерећујемо с тим, мислим да ћемо дати све од себе. Видећемо сутра какав ће резултат бити", рекао је Милојевић.

Црвена звезда у уторак од 20.30 гостује Спартаку из Трнаве у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Терен на којем ће играти две екипе није баш у најбољем стању, са чиме се сложио и Милојевић.

"Сложио бих се с вама. Јако је лепо здање, али терен није у најбољем стању. То можемо само да констатујемо, а не можемо ништа да урадимо", казао је он.

Спартак је познат као добра тимска екипа, али шта је са индивидуалцима?

"Утренирана добра екипа, а да би били компактни морају да имају добре играче. Спој искуства и младости, то је екипа која игра доста заједно... Мој принцип је да не издвајам појединце. Мислим да им је најјаче оружје тимски колектив".

Због примљеног поготка црвено-бели морају да иду на победу.

"У фудбалу можете да поставите питање на два начина. Једно је питање да ли ми имамо притисак да добијемо, а друго је да ли Трнава има притисак да одбрани резултат... Не оптерећујемо се с тим...", рекао је Милојевић.

Милојевић истиче да екипа нема вере, онда не би ни била овде.

"У свом животу морате да верујете. Ми не бисмо били овде да не верујемо... То је нешто што нико не може да вам одузме"

Екипа Спартака доста је "намазана", играју са доста контакта и Звезда мора да буде спремна на такав меч.

"Очигледно можемо да се водимо статистиком... До утакмице са нашом екипом против њих је било три црвена картона. Имају свој стил игре и једноставно тако играју. Мислим да цемо бити припремљени на све", закључио је Милојевић.

"Идемо даље" скандирали су навијачи Црвене звезде у недељу увече после победе над Спартаком из Суботице (3:0).

Оптимизам се ширио стадионом Рајко Митић, а тако је и по доласку у Словачку, где црвено-беле чека још један Спартак. Из Трнаве.

У уторак од 20.30 (пренос на ТВ Арена Спорт 1) изабраници Владана Милојевића покушаће да елиминишу првака Словачке и прођу у последње коло квалификација за Лигу шампиона, чиме би аутоматски обезбедили групну фазу Лиге Европе.

Неће им бити лако, пошто домаћин има постигнут гол у гостима. Пре недељу дана у Београду је било 1:1.

"Чека нас других 90 минута. Дошли смо да одиграмо добру утакмицу, спремали смо се као и за друге противнике. Спартак је добра и компактна екипа, што је показао у Београду. У овом тренутку је у предности због постигнутог гола, али се не оптерећујемо тиме. Ми ћемо дати све од себе да се боримо најбоље што можемо и видећемо шта ће нам то донети", изјавио је Владан Милојевић у уводу конференције за медије на стадиону у Трнави и додао:

"Ситуација може да се посматра из два угла - да ли ми имамо притисак јер јуримо резултат или Спартак јер треба да га одбрани. Тако је то у фудбалу, свака утакмица је прича за себе и не треба да се оптерећујемо резултатом прве утакмице".

Без обзира што противник има повољнији резултат, Владан Милојевић кроз своје изјаве није деловао забринуто.

"Ја стално верујем, генерално је тако у мом животу. Без обзира на резултат, морате бити позитивни јер веру нико ме може да вам одузме. Такви су и моји играчи, позитивни пред ову утакмицу".

Спартак се у Београду показао као екипа која игра веома агресивно, на ивици фаула.

"Спартак има свој стил игре, а у фудбалу су сва средства дозвољена до неке границе и ми морамо бити спремни на то. Неће нас њихов начин игре заварати, бићемо спремни", самоуверен је Милојевић.

Осврнуо се Звездин тренер и на очајно стање терена.

"Стадион је импозантан, а терен није у најбољем стању, али то можемо само да констатујемо, не можемо нешто и да урадимо", слегнуо је Милојевић раменима.

За, крај мало и о саставу...

"Видећемо још у каквом су стању играчи после тренинга, али не мислим да ми или Спартак можемо много да изненадимо".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар