Рафа: Кад играш одлично, лако је!

Хајде победи кад се мучиш! Шпански тенисер Рафаел Надал објаснио је зашто му победа над Стефаносом Циципасом у финалу Мастерса у Торонту значи више од многих других.

Тенис 14.08.2018 | 22:20
Рафа: Кад играш одлично, лако је!
Шпанац је победио 6:2, 7:6 и у првом сету је преслишао 20-годишњег ривала рутински, у другом је било драме, али који је Рафа описао као "досадан".

"Врло висок ниво такмичења за мене. Ниво није био тако јак целе недеље али сам успео да се снађем. И тачно је да сам у важним тренуцима играо одлучно и константно. Само не на 5:4. Али је тачно. Мучио сам се, без играња најбољег тениса сам некако освојио важан трофеј, зар не? То је врло, врло важно за мене", рекао је Надал.

Шпанац је потом истакао да је свака победа важна, али да су неке једноставно важније од других.

"Победиш кад играш одличан тенис и то је добро. Али тако је само лакше. Хајде пробај да добијеш много мечева кад се мучиш, нарочито на великим турнирима, е то је оно што прави разлику. Зато ова победа има већи значај за мене од других", каже Надал и додаје да је против Циципаса одиграо вероватно најбољи почетак меча.

Све је изгледало рутински "као на траци" све до 5:4 у другом сету када је Грк узео брејк Надалу, а Шпанац потпуно испао из ритма.

"Добар први сет за мене. А онда у другом, меч је некако постао досадан. Знате, нисмо добијали много поена на противников сервис, а онда је дошао тренутак кад сам морао да завршим меч и одиграо сам ужасан гем. Он је после тога почео да игра боље, ја сам се стегао и изнервирао па је имао и сет лоптицу. Да, дефинитивно сам срећан због трофеја", каже Надал.

Као пример наводи и меч против Марина Чилића где је играо три сета и опет успео да нађе "рецепт" за победу.

То је урадио и против Стефаноса Циципаса па је после два сета са 6:2 и 7:6 (4) у недељу нешто пре поноћи освојио 80. трофеј у својој каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар