Rafa: Kad igraš odlično, lako je!

Hajde pobedi kad se mučiš! Španski teniser Rafael Nadal objasnio je zašto mu pobeda nad Stefanosom Cicipasom u finalu Mastersa u Torontu znači više od mnogih drugih.

Tenis 14.08.2018 | 22:20
Rafa: Kad igraš odlično, lako je!
Španac je pobedio 6:2, 7:6 i u prvom setu je preslišao 20-godišnjeg rivala rutinski, u drugom je bilo drame, ali koji je Rafa opisao kao "dosadan".

"Vrlo visok nivo takmičenja za mene. Nivo nije bio tako jak cele nedelje ali sam uspeo da se snađem. I tačno je da sam u važnim trenucima igrao odlučno i konstantno. Samo ne na 5:4. Ali je tačno. Mučio sam se, bez igranja najboljeg tenisa sam nekako osvojio važan trofej, zar ne? To je vrlo, vrlo važno za mene", rekao je Nadal.

Španac je potom istakao da je svaka pobeda važna, ali da su neke jednostavno važnije od drugih.

"Pobediš kad igraš odličan tenis i to je dobro. Ali tako je samo lakše. Hajde probaj da dobiješ mnogo mečeva kad se mučiš, naročito na velikim turnirima, e to je ono što pravi razliku. Zato ova pobeda ima veći značaj za mene od drugih", kaže Nadal i dodaje da je protiv Cicipasa odigrao verovatno najbolji početak meča.

Sve je izgledalo rutinski "kao na traci" sve do 5:4 u drugom setu kada je Grk uzeo brejk Nadalu, a Španac potpuno ispao iz ritma.

"Dobar prvi set za mene. A onda u drugom, meč je nekako postao dosadan. Znate, nismo dobijali mnogo poena na protivnikov servis, a onda je došao trenutak kad sam morao da završim meč i odigrao sam užasan gem. On je posle toga počeo da igra bolje, ja sam se stegao i iznervirao pa je imao i set lopticu. Da, definitivno sam srećan zbog trofeja", kaže Nadal.

Kao primer navodi i meč protiv Marina Čilića gde je igrao tri seta i opet uspeo da nađe "recept" za pobedu.

To je uradio i protiv Stefanosa Cicipasa pa je posle dva seta sa 6:2 i 7:6 (4) u nedelju nešto pre ponoći osvojio 80. trofej u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar