Започео отац, наставила дјеца

У малом србачком селу Коровима, у еко-кампу поред ријеке Саве, одржана је пета „Котлићијада“ која је посвећена прерано умрлом мјештанину Мирку Девићу, узорном пољопривреднику и великом љубитељу природе и спорта.

Република Српска 13.08.2018 | 17:24
Започео отац, наставила дјеца
Тамо гдје је прекинута идеја Мирка Девића наставила је његова породица. Изградјено је прелијепо излетиште, са спортским теренима, објектима за одмор и локацијама за пецање у којем се из године у годину окупља све већи број градјана, не само из овог села већ и цијеле  србачке општине. 



Његови синови Владимир, Желимир и Велибор и кћерка Ведрана одлучили су да у знак сјећања на оца, поред осталог,  организују и традиционалну „Котлићијаду“, која је окупила више од двадесет екипа. Ова манифестација нема званични такмичарски карактер, јер се ради о рекреативно-забавном манифестацији која је искључиво намјењена за дружење мјештана и свих који воле природу“, кажу Девићи.

Сви посјетиоци су уживали у чорбанцу, паприкашу и другим специјалитетима са роштиља, прасетини и јагњетини са ражња, алкохолним и безалкохолним пићима. У центру пажње био је познати србачки ћевапџија Жаре Новаковић, који се трудио да његови ћевапи стигну до сваког госта. Он је, по оцјени жирија, очекивано припремио и најбољи  котлић.



Није изостало навлачење конопца  и  такмичењу у одбојци, а  љубитељи спортског риболова искористили су идеалне услове да бар на тренутак забаце своје удице у ријеку Саву.

„Први пут сам у овом еко-амбијенту и заиста сам одушевљен  и изненадјен да тако нешто постоји. Хладовина нас штити од врућине, има мјеста за сједење, довољно простора за роштиљање, а за оне младје и за игру“,  каже Свето Митрић из Српца.



Многи  градјани из Корова, Нове Веси, Кобаша, Брусника и Влакнице, који  се налази на привременом раду у Аустрији, каже да свој одмор прилагодјавају  овој манифестацији.

„Ево данас смо  сви на окупу, уживамо у природи и дружењу. Сретни  сам што имамо овако нешто  за одмор и дружење и за младе и за старе“, кажу  наши „иноземци“.  

(БН/С.К.)


 

 

Коментари / 0

Оставите коментар