Započeo otac, nastavila djeca

U malom srbačkom selu Korovima, u eko-kampu pored rijeke Save, održana je peta „Kotlićijada“ koja je posvećena prerano umrlom mještaninu Mirku Deviću, uzornom poljoprivredniku i velikom ljubitelju prirode i sporta.

Republika Srpska 13.08.2018 | 17:24
Započeo otac, nastavila djeca
Tamo gdje je prekinuta ideja Mirka Devića nastavila je njegova porodica. Izgradjeno je prelijepo izletište, sa sportskim terenima, objektima za odmor i lokacijama za pecanje u kojem se iz godine u godinu okuplja sve veći broj gradjana, ne samo iz ovog sela već i cijele  srbačke opštine. 



Njegovi sinovi Vladimir, Želimir i Velibor i kćerka Vedrana odlučili su da u znak sjećanja na oca, pored ostalog,  organizuju i tradicionalnu „Kotlićijadu“, koja je okupila više od dvadeset ekipa. Ova manifestacija nema zvanični takmičarski karakter, jer se radi o rekreativno-zabavnom manifestaciji koja je isključivo namjenjena za druženje mještana i svih koji vole prirodu“, kažu Devići.

Svi posjetioci su uživali u čorbancu, paprikašu i drugim specijalitetima sa roštilja, prasetini i jagnjetini sa ražnja, alkoholnim i bezalkoholnim pićima. U centru pažnje bio je poznati srbački ćevapdžija Žare Novaković, koji se trudio da njegovi ćevapi stignu do svakog gosta. On je, po ocjeni žirija, očekivano pripremio i najbolji  kotlić.



Nije izostalo navlačenje konopca  i  takmičenju u odbojci, a  ljubitelji sportskog ribolova iskoristili su idealne uslove da bar na trenutak zabace svoje udice u rijeku Savu.

„Prvi put sam u ovom eko-ambijentu i zaista sam oduševljen  i iznenadjen da tako nešto postoji. Hladovina nas štiti od vrućine, ima mjesta za sjedenje, dovoljno prostora za roštiljanje, a za one mladje i za igru“,  kaže Sveto Mitrić iz Srpca.



Mnogi  gradjani iz Korova, Nove Vesi, Kobaša, Brusnika i Vlaknice, koji  se nalazi na privremenom radu u Austriji, kaže da svoj odmor prilagodjavaju  ovoj manifestaciji.

„Evo danas smo  svi na okupu, uživamo u prirodi i druženju. Sretni  sam što imamo ovako nešto  za odmor i druženje i za mlade i za stare“, kažu  naši „inozemci“.  

(BN/S.K.)


 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar