Разбијач - шаљивџија, твитераш и Ситијево највеће појачање!

Ово би могла да буде сезона Бенџамина Мендија. . .

Фудбал 14.08.2018 | 22:30
Разбијач - шаљивџија, твитераш и Ситијево највеће појачање!
Нису само у питању цифре, нису само у питању две асистенције. Најважнији је његов утицај на игру. Бенџамин Менди је био феноменалан на Емирејтсу против Арсенала. Буквално је попут шила пробијао противника по тој левој страни. Јесте овога лета Ријад Марез стигао у Сити за 67.000.000, али ако ћемо да судимо по ономе виђеном до сада, Менди би могао да буде највеће "појачање" Ситија овога лета после повратка на терен.

Он се потпуно опоравио од повреде предњих укршених лигамената. Стигао је из Монака за 57.500.000 евра прошлог лета, али је одиграо само седам мечева за целу прошлу сезону због поменуте повреде. Сада је потпуно спреман да покаже шта зна. То се видело против Челсија у Комјунити Шилду, то се видело и против Арсенала на отварању Премијер лиге.

Шта то Менди доноси Ситију?

Пеп Гвардиола је прошле сезоне највише проблема имао управо на тој позицији. Често је ту стављао, на левог бека, Фабијена Делфа, на неким мечевима је стављао чак и Зинченка, а играо је повремено и са три играча у последњој линији.

Сада је ту Менди који је против Тобџија најслабију позицију претворио у највећу предност. Када се овај момак залети, тешко се зауставља, делује да ће проћи милом или силом. На том левом боку се савршено уклапа са Рахимом Стерлингом коме је и асистирао код првог гола.

Менди је од Гвардиоле добио доста простора напред да покаже шта зна, а Каталонац чак игра понекад и са три играча у одбрани јер Менди често игра много више у нападу него у одбрани. Испробавао је ту одбрану и прошле сезоне Гвардиола, тако да је то сада квалитет више код Грађана.

Ове сезоне се може очекивати да ће многе екипе играти дефанзивније постављене против моћног Ситија, па ће зато Гвардиоли бити потребан разбијач тих бункера у виду Мендија. Није случајно плаћен толико (57.500.000) када је долазио из Монака што га је учинило најскупљим дефанзивцем на свету. И даље је најскупљи бек на свету. Од дефанзиваца је скупљи само Емерик Лапорт који је касније стигао такође у Сити.

Они који одлично познају ситуацију у Ситију кажу да је Менди веома битан за тим и ван терена. Да има страшан карактер, да је велики шаљивџија и да поправља морал целог тима у свлачионици. Сити је изгубио врхунског бека прошле сезоне, а његов повратак је у сваком смислу огромно појачање за Сити.

О његовом односу са Гвардиолом говоре и изјаве тренера Ситија после меча на Емирејтсу када је изјавио да понекад пожели да "убије" Мендија, али и да је додао "какав је то играч!" у опису овог фудбалера. Наравно, опоменуо га је да треба мање да користи друштвене мреже, на шта је Менди као одговор на Твитеру написао "Упс".

Од рекордног трансфера, преко једне од најтежих повреда у фудбалу, освајања Премијер лиге и Светског првенства, до две асистенције на отварању нове сезоне.

Марез јесте најскупље појачање Ситија овога лета, али његов учинак, барем против Челсија и Арсенала, не може да се мери са Мендијевим.

Човек је објаснио како треба да игра модеран бек.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар