Razbijač - šaljivdžija, tviteraš i Sitijevo najveće pojačanje!

Ovo bi mogla da bude sezona Bendžamina Mendija. . .

Fudbal 14.08.2018 | 22:30
Razbijač - šaljivdžija, tviteraš i Sitijevo najveće pojačanje!
Nisu samo u pitanju cifre, nisu samo u pitanju dve asistencije. Najvažniji je njegov uticaj na igru. Bendžamin Mendi je bio fenomenalan na Emirejtsu protiv Arsenala. Bukvalno je poput šila probijao protivnika po toj levoj strani. Jeste ovoga leta Rijad Marez stigao u Siti za 67.000.000, ali ako ćemo da sudimo po onome viđenom do sada, Mendi bi mogao da bude najveće "pojačanje" Sitija ovoga leta posle povratka na teren.

On se potpuno oporavio od povrede prednjih ukršenih ligamenata. Stigao je iz Monaka za 57.500.000 evra prošlog leta, ali je odigrao samo sedam mečeva za celu prošlu sezonu zbog pomenute povrede. Sada je potpuno spreman da pokaže šta zna. To se videlo protiv Čelsija u Komjuniti Šildu, to se videlo i protiv Arsenala na otvaranju Premijer lige.

Šta to Mendi donosi Sitiju?

Pep Gvardiola je prošle sezone najviše problema imao upravo na toj poziciji. Često je tu stavljao, na levog beka, Fabijena Delfa, na nekim mečevima je stavljao čak i Zinčenka, a igrao je povremeno i sa tri igrača u poslednjoj liniji.

Sada je tu Mendi koji je protiv Tobdžija najslabiju poziciju pretvorio u najveću prednost. Kada se ovaj momak zaleti, teško se zaustavlja, deluje da će proći milom ili silom. Na tom levom boku se savršeno uklapa sa Rahimom Sterlingom kome je i asistirao kod prvog gola.

Mendi je od Gvardiole dobio dosta prostora napred da pokaže šta zna, a Katalonac čak igra ponekad i sa tri igrača u odbrani jer Mendi često igra mnogo više u napadu nego u odbrani. Isprobavao je tu odbranu i prošle sezone Gvardiola, tako da je to sada kvalitet više kod Građana.

Ove sezone se može očekivati da će mnoge ekipe igrati defanzivnije postavljene protiv moćnog Sitija, pa će zato Gvardioli biti potreban razbijač tih bunkera u vidu Mendija. Nije slučajno plaćen toliko (57.500.000) kada je dolazio iz Monaka što ga je učinilo najskupljim defanzivcem na svetu. I dalje je najskuplji bek na svetu. Od defanzivaca je skuplji samo Emerik Laport koji je kasnije stigao takođe u Siti.

Oni koji odlično poznaju situaciju u Sitiju kažu da je Mendi veoma bitan za tim i van terena. Da ima strašan karakter, da je veliki šaljivdžija i da popravlja moral celog tima u svlačionici. Siti je izgubio vrhunskog beka prošle sezone, a njegov povratak je u svakom smislu ogromno pojačanje za Siti.

O njegovom odnosu sa Gvardiolom govore i izjave trenera Sitija posle meča na Emirejtsu kada je izjavio da ponekad poželi da "ubije" Mendija, ali i da je dodao "kakav je to igrač!" u opisu ovog fudbalera. Naravno, opomenuo ga je da treba manje da koristi društvene mreže, na šta je Mendi kao odgovor na Tviteru napisao "Ups".

Od rekordnog transfera, preko jedne od najtežih povreda u fudbalu, osvajanja Premijer lige i Svetskog prvenstva, do dve asistencije na otvaranju nove sezone.

Marez jeste najskuplje pojačanje Sitija ovoga leta, ali njegov učinak, barem protiv Čelsija i Arsenala, ne može da se meri sa Mendijevim.

Čovek je objasnio kako treba da igra moderan bek.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar