Вејн Руниииииииииииии!

Легенда: погледајте један од потеза каријере енглеског ветерана, који је у 96. минуту зауставио контру гостију у ситуацији док на голу није било никога, а онда. . . Хаос.

Фудбал 13.08.2018 | 14:45
Вејн Руниииииииииииии!
Вејн Руни помало тихо је напустио Енглеску у јуну и отишао у Вашингтон где би требало да приведе крају велику каријеру, једну од највећих у ери Премијер лиге.

Када је већ стигао у МЛС, 32-годишњи легенди нападач Манчестер јунајтеда, Евертона и репрезентације Енглеске одлучио је да то не прође неопажено.

Нови капитен Ди-Си јунајтеда последњим атомима снаге, у стилу Рокија Балбое, успео је да прекине контру гостију према голу на ком није било никога, а онда "хладан као шприцер" упути хируршки прецизан пас са пола терена право у срце шеснаестерца одакле је Лусијано Акоста главом лобовао Џоа Бендика за први хет-трик у каријери, трилер победу домаћина од 3:2 (1:0) и лудо славље навијача на "Ауди филду".



Руни је са половине игралишта могао само задовољно да се смешка посматрајући како саиграчи славе победу, која је због преамбициозног "излета" голмана Давида Остеда у противнички шеснаестерац при резултату 2:2 могла лако да буде нови пораз "фењераша" на Истоку. Овако, после једног од најупечатљивијих потеза каријере, капитен је трећом асистенцијом у петој утакмици од трансфера из Евертона обезбедио екипи тренера Бена Олдена важне бодове у трци са неколицином тимова из доњег дома.

Ди-Си јунајтед сада има 21 бод, док су испред њега Орландо сити, Торонто Еф-Си и Чикаго Фајер нашег тренера Вељка Пауновића са 23 бода. Лидер конференције је Атланта са 48, испред два њујоршка ривала, Ред Була и Ситија који имају по 47 бодова.

Руни је у прва три наступа улазио са клупе, а у последње две утакмице играо свих 90 минута са капитенском траком на руци. Његов тим има серију од три меча без пораза, победе над Орландом и Колорадом, као и реми са Монтреалом.

Руни са клубом из престонице САД има уговор до 31. децембра 2021. године, а незванично годишње зарађује око осам милиона долара.

Семафор:

1:0 - Акоста, асистенција Руни (45+4)

1:1 - аутогол Остед (50)

2:1 - Акоста, асистенција Асад (64)

2:1 - црвени Игита/Орландо (55)

2:2 - Двајер, асистенција Розел (71)

3:2 - Акоста, асистенција Руни (90+6)

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар