Vejn Runiiiiiiiiiiiii!

Legenda: pogledajte jedan od poteza karijere engleskog veterana, koji je u 96. minutu zaustavio kontru gostiju u situaciji dok na golu nije bilo nikoga, a onda. . . Haos.

Fudbal 13.08.2018 | 14:45
Vejn Runiiiiiiiiiiiii!
Vejn Runi pomalo tiho je napustio Englesku u junu i otišao u Vašington gde bi trebalo da privede kraju veliku karijeru, jednu od najvećih u eri Premijer lige.

Kada je već stigao u MLS, 32-godišnji legendi napadač Mančester junajteda, Evertona i reprezentacije Engleske odlučio je da to ne prođe neopaženo.

Novi kapiten Di-Si junajteda poslednjim atomima snage, u stilu Rokija Balboe, uspeo je da prekine kontru gostiju prema golu na kom nije bilo nikoga, a onda "hladan kao špricer" uputi hirurški precizan pas sa pola terena pravo u srce šesnaesterca odakle je Lusijano Akosta glavom lobovao Džoa Bendika za prvi het-trik u karijeri, triler pobedu domaćina od 3:2 (1:0) i ludo slavlje navijača na "Audi fildu".



Runi je sa polovine igrališta mogao samo zadovoljno da se smeška posmatrajući kako saigrači slave pobedu, koja je zbog preambicioznog "izleta" golmana Davida Osteda u protivnički šesnaesterac pri rezultatu 2:2 mogla lako da bude novi poraz "fenjeraša" na Istoku. Ovako, posle jednog od najupečatljivijih poteza karijere, kapiten je trećom asistencijom u petoj utakmici od transfera iz Evertona obezbedio ekipi trenera Bena Oldena važne bodove u trci sa nekolicinom timova iz donjeg doma.

Di-Si junajted sada ima 21 bod, dok su ispred njega Orlando siti, Toronto Ef-Si i Čikago Fajer našeg trenera Veljka Paunovića sa 23 boda. Lider konferencije je Atlanta sa 48, ispred dva njujorška rivala, Red Bula i Sitija koji imaju po 47 bodova.

Runi je u prva tri nastupa ulazio sa klupe, a u poslednje dve utakmice igrao svih 90 minuta sa kapitenskom trakom na ruci. Njegov tim ima seriju od tri meča bez poraza, pobede nad Orlandom i Koloradom, kao i remi sa Montrealom.

Runi sa klubom iz prestonice SAD ima ugovor do 31. decembra 2021. godine, a nezvanično godišnje zarađuje oko osam miliona dolara.

Semafor:

1:0 - Akosta, asistencija Runi (45+4)

1:1 - autogol Osted (50)

2:1 - Akosta, asistencija Asad (64)

2:1 - crveni Igita/Orlando (55)

2:2 - Dvajer, asistencija Rozel (71)

3:2 - Akosta, asistencija Runi (90+6)

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar