Да ли Русија може помоћи Ердогану

Кремљ сматра да је немогуц́е хипотетички разматрати потенцијалну помоц́ Русије Турској, саопштио је новинарима прес-секретар предсједника Русије Дмитриј Песков.

Свијет 13.08.2018 | 13:23
Да ли Русија може помоћи Ердогану
“Знате, то није ситуација гдје су могуц́а нека хипотетична размишљања“, изјавио је Песков, одговарајуц́и на питање да ли Русија располаже довољном количином ресурса да помогне Турској, ако јој се она обрати за помоц́.

Он је додао да предсједници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоан на свом посљедњем састанку нису разговарали о пружању помоц́и Турској усљед погоршања економске ситуације.

“Не, није било никаквих молби. Увијек се разматрају конкретни велики пројекти који су на дневном реду“, изјавио је он, одговарајуц́и на питање да ли се Турска обрац́ала за помоц́ због погоршања економске ситуације.

Песков је нагласио да су на свом посљедњем састанку у Јужноафричкој Републици Путин и Ердоан разговарали о заједничким пројектима, између осталог о „Турском току“ и изградњи нуклеарне централе „Акују“, као и развоју трговинско-економских односа.

Прес-секретар је саопштио да Русија жели да користи националне валуте у трговини са Турском, али ту тему треба детаљно размотрити.

Подсјетимо, турска лира је посљедњих дана изгубила 23 одсто своје вриједности у односу на долар.

Извор: Спутњик

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Русија Никоме Не Помазе

13.08.2018 12:10

Руска помоц их је и довела до овога.Једноставно превисе су били ослоњени на запад да би се тек тако дрзнули да су они неки битан фактор.Замислите тек да им званицно уведу неку санкцију.Распали би се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики/

13.08.2018 14:29

Реална цијена лире у односу на долар је 1 ооо лира за 1 долар.....а сад је 6,4-1...знају турци ста раде.Трамп је у свом холивудском филму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кресоје

13.08.2018 15:12

До сада,ове године,турска лира је изгубила преко 60%.Ноцна мора најгоре врсте!Када је Кипар био у проблемиме прије неколико година,Русија је разматрала помоц,али на крају није било помоци.Према томе,све је јасно,сто се тице тога питања,а и Турска је много веца од Кипра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турској

13.08.2018 16:01

помазе Њемацка договорено ! ! ! Само ЕУРО €€€€€€€€€€€€€€€€€€ а мозе и злато сто да не.

ОДГОВОРИТЕ