Da li Rusija može pomoći Erdoganu

Kremlj smatra da je nemoguće hipotetički razmatrati potencijalnu pomoć Rusije Turskoj, saopštio je novinarima pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

Svijet 13.08.2018 | 13:23
Da li Rusija može pomoći Erdoganu
“Znate, to nije situacija gdje su moguća neka hipotetična razmišljanja“, izjavio je Peskov, odgovarajući na pitanje da li Rusija raspolaže dovoljnom količinom resursa da pomogne Turskoj, ako joj se ona obrati za pomoć.

On je dodao da predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoan na svom posljednjem sastanku nisu razgovarali o pružanju pomoći Turskoj usljed pogoršanja ekonomske situacije.

“Ne, nije bilo nikakvih molbi. Uvijek se razmatraju konkretni veliki projekti koji su na dnevnom redu“, izjavio je on, odgovarajući na pitanje da li se Turska obraćala za pomoć zbog pogoršanja ekonomske situacije.

Peskov je naglasio da su na svom posljednjem sastanku u Južnoafričkoj Republici Putin i Erdoan razgovarali o zajedničkim projektima, između ostalog o „Turskom toku“ i izgradnji nuklearne centrale „Akuju“, kao i razvoju trgovinsko-ekonomskih odnosa.

Pres-sekretar je saopštio da Rusija želi da koristi nacionalne valute u trgovini sa Turskom, ali tu temu treba detaljno razmotriti.

Podsjetimo, turska lira je posljednjih dana izgubila 23 odsto svoje vrijednosti u odnosu na dolar.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rusija Nikome Ne Pomaze

13.08.2018 12:10

Ruska pomoc ih je i dovela do ovoga.Jednostavno previse su bili oslonjeni na zapad da bi se tek tako drznuli da su oni neki bitan faktor.Zamislite tek da im zvanicno uvedu neku sankciju.Raspali bi se.

ODGOVORITE
Name

Kiki/

13.08.2018 14:29

Realna cijena lire u odnosu na dolar je 1 ooo lira za 1 dolar.....a sad je 6,4-1...znaju turci sta rade.Tramp je u svom holivudskom filmu.

ODGOVORITE
Name

Kresoje

13.08.2018 15:12

Do sada,ove godine,turska lira je izgubila preko 60%.Nocna mora najgore vrste!Kada je Kipar bio u problemime prije nekoliko godina,Rusija je razmatrala pomoc,ali na kraju nije bilo pomoci.Prema tome,sve je jasno,sto se tice toga pitanja,a i Turska je mnogo veca od Kipra.

ODGOVORITE
Name

Turskoj

13.08.2018 16:01

pomaze Njemacka dogovoreno ! ! ! Samo EURO €€€€€€€€€€€€€€€€€€ a moze i zlato sto da ne.

ODGOVORITE