Дјевојчица се замало утопила

Двоипогодишња девојчица умало се утопила у суботу око поднева на Ади Циганлији, када се нагутала воде у ограђеном базену за децу са макишке стране Савског језера, где је била са родитељима, братом и сестром.

Србија 13.08.2018 | 12:49
Дјевојчица се замало утопила
Инцидент се догодио ван купачке зоне, а дете, које је већ било поплавело и беживотно плутало, са обале је приметила жена која се сунчала у близини. Она је девојчицу изнела на плажу, а срећом, ту се затекао лекар ДЗ "Нови Београд" Милош Јовановић који је одмах применио поступак реанимације.

- Изненадио ме је врисак и одмах сам притрчао да пружим прву помоћ. У једном тренутку дете је повратило и искашљало воду и дошло је себи. После десетак минута стигла је и екипа Хитне помоћи која је девојчицу превезла у болницу где је смештено на интензивну негу и опоравља се - испричао је Јовановић.

Како лекар истиче, све се брзо догодило, па родитељи нису стигли да правовремено одреагују и дете извуку из воде пре него што је почело да се дави.



- Госпођа која је приметила да се дете не помера у води мислила је да девојчица рони, а у гужви и мутној води и плићаку тешко је приметити да нешто није у реду. Било би пожељно да спасиоци патролирају свим деловима језера где има купача - закључио је Јовановић.

Ове године на Ади Циганлији је било на десетине инцидената и интервенција спасилачке службе, али до сада није забележена ниједна трагедија.

О безбедности посетилаца на Ади Циганлији свакодневно брине више од 50 спасилаца, али и три екипе Хитне помоћи које дежурају на три различита пункта. Како објашњава Мирко Лутовац сарадник Хитне помоћи за комуникацију, на Ади Циганлији током летње сезоне дежурају две лекарске и једна транспортна екипа.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар