Барси први трофеј у сезони - Суперкуп!

Дембелеова ракета и хоботница Тер Штеген за Барсин трофеј на афричком тлу! Каталонски гигант освојио шпански суперкуп победом над Севиљом у Мароку.

Фудбал 13.08.2018 | 00:14
Барси први трофеј у сезони - Суперкуп!
Где год да игра, Барселона осваја Суперкуп Шпаније! Каталонски гигант је у мароканском граду Тангеру победила Севиљу са 2:1 и домогла се првог пехара у сезони.

Два су јунака тријумфа Барселоне вечерас. Стрелац победоносног гола, Усман Дембеле који је у 79. минуту после ракету под пречку Вацликовог гола. А други је голман Марк Андре тер Штеген који је у 90. минуту одбранио пенал Висаму Бин Једеру. А памтиће се овај меч и по томе што је Лионел Меси први пут као капитен Барселоне подигао трофеј.

А томе је претходила потпуно конфузна реакција одбране Барселоне и очигледан, али и неизбежан прекршај Тер Штегена над Алеишом Видалом.

Ернесто Валверде дао је прилику двојици фудбалера да упишу такмичарски деби за Барселону. Артур је играо до 53. минута када га је заменио земљак Кутињо, док је Артуро Видал ушао у 86. минуту уместо Дембелеа.

Храбро је кренула Севиља на шампиона Шпаније. И у деветом минуту офанзива се потпуно исплатила. Луис Муријел је “избацио” Пабла Сорабију, а овај рутински послао лопту иза леђа Тер Штегена.

Судија Дел Серо је ипак проверио уз помоћ ВАР технологије да се Сорабија није нашао у офсајду. И све је било регуларно.

Морала је Барселона да крене у тоталну офанзиву после примљеног гола. Повијала се одбрана Севиље у наставку меча, било је и неколико одличних акција, међутим без праве завршнице.

А онда је, три минута пре краја првог полувремена, ствари у своје руке узео Ђерар Пике и лопту које се после слободњака Месија од стативе одбила на петерац ћушнуо у мрежу.



Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар