Суперкуп: Бајерн уништио Ајнтрахт - 5:0!

"Лева" безобразлук кажњава хет-триком! Суперкуп Немачке је припао Бајерну.  Више није вест - Бајерн узео Суперкуп Немачке! Траје терор шампиона и једног човека. . .

Фудбал 12.08.2018 | 23:20
Суперкуп: Бајерн уништио Ајнтрахт - 5:0!
Бајерн је променио тренера, а Нико Ковач клуб, али навике су остале исте!

Хрватски стручњак је последњу утакмицу на клупи Ајнтрахта водио управо против Бајерна у финалу Купа Немачке, када је на крилима балканског тандема "Ребић-Гаћиновић" тријумфално окончао боравак у Франкфурту.

Исти такав почетак је забележио на клупи баварске империје, која је добро запамтила пораз у финалу, па је вечерас у Суперкупу одлучила да покаже колегама из Франкфурта ко је газда у Немачкој. И то на њиховом стадиону.

АЈНТРАХТ - БАЈЕРН 0:5 (0:2)
/Левандовски 21, 26, 54, Коман 63, Алкантара 85/

Нико Ковач се на старту сезоне одлучио за сигуран почетак па је поставио формацију која је у Минхену постала "догма" коју је једино одбацио Пеп Гвардиола.

У формацији 4-2-3-1 ситна разлика је била приметна у офанзивној игри, пошто се Томасу Милеру на позицији "полутке" додавао Тијаго Алкантара и у суштини "обртао" троугао у средини који је тако формирао формацију 4-3-3 и са две "осмице" у средини.

Наравно, трозубац у нападу "Робен-Левандовки-Рибери" је играо по "навици", а одличну партију је на позицији штопера пружио је млади Никлас Шуле, док је деби забележио Леон Горецка.

Ипак, главна звезда на терену је био Роберт Левандовски.

Пољски "суперстар" је на прљаву игру штопера домаћих Давида Абрахама одговорио рутинским "хет-триком", првим у историји Суперкупа, а по погодак су још додали Кингзли Коман и Тијаго Алкантара за доминантан улазак у нову сезону.

У тиму Ајнтрахта од прве минуте на терену је био Мијат Гаћиновић, док је Лука Јовић у игру ушао у 76. минуту.

Ништа ново у немачком фудбалу. И даље траје терор једног клуба и једног човека - Роберта Левандовског - који се хет-триком у убедљивом тријумфу над Ајнтрахтом у Франкфурту од 5:0 реванширао Орловима за мајски пораз у финалу Купа у Берлину.

Бајерн је освојио седми Суперкуп Немачке (рекордни трећи у низу) и наговестио још једну трофејну сезону.

Био је ово специфичан дуел и тренерски деби Ника Ковача на клупи шампиона, а након што је стигао управо из Ајнтрахта током лета. У парампарчад је његов нови тим разбуцао дојучерашње ученике који нису променили систем и начин игре од доласка новог тренера Адија Хитера.

Мијат Гаћиновић је био стартер у редовима Ајнтрахта, одиграо је свих 90 минута, али није поштено запретио са саиграчима премоћном ривалу.

На терену лагана доминација Бајерна. Левандовски, који је заборавио размирице с Баварцима, до лудила је доводио новог голмана Ајнтрахта Фредерика Ренова који се није прославио на дебију од доласка из Копенхагена. Чак пет пута је дански голман морао да вади лопту из мреже вечерас па му каријера у Бундеслиги није почела најсјајније.

Што се тиче Левандовског, он је два рафала испалио у 21. и 26. минуту, а први пут му је асистирао Кимих, затим и Робен. У 54. минуту Томас Милер је спојио Пољака с још једим голом, мада је овај сјајно прошао поред Абрахама, а до краја утакмице у стрелце су се уписали и Кингсли Коман у 63. и Тијаго Алкантара у 85. минуту.

Лука Јовић ушао је у игру у 76. минуту уместо Француза Себастијана Алеа, али није остварио значајан учинак. Такође, ни улазак у игру Анте Ребића није донео ништа Ајнтрахту који је понижен вечерас пред својом публиком.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар