Superkup: Bajern uništio Ajntraht - 5:0!

"Leva" bezobrazluk kažnjava het-trikom! Superkup Nemačke je pripao Bajernu.  Više nije vest - Bajern uzeo Superkup Nemačke! Traje teror šampiona i jednog čoveka. . .

Fudbal 12.08.2018 | 23:20
Superkup: Bajern uništio Ajntraht - 5:0!
Bajern je promenio trenera, a Niko Kovač klub, ali navike su ostale iste!

Hrvatski stručnjak je poslednju utakmicu na klupi Ajntrahta vodio upravo protiv Bajerna u finalu Kupa Nemačke, kada je na krilima balkanskog tandema "Rebić-Gaćinović" trijumfalno okončao boravak u Frankfurtu.

Isti takav početak je zabeležio na klupi bavarske imperije, koja je dobro zapamtila poraz u finalu, pa je večeras u Superkupu odlučila da pokaže kolegama iz Frankfurta ko je gazda u Nemačkoj. I to na njihovom stadionu.

AJNTRAHT - BAJERN 0:5 (0:2)
/Levandovski 21, 26, 54, Koman 63, Alkantara 85/

Niko Kovač se na startu sezone odlučio za siguran početak pa je postavio formaciju koja je u Minhenu postala "dogma" koju je jedino odbacio Pep Gvardiola.

U formaciji 4-2-3-1 sitna razlika je bila primetna u ofanzivnoj igri, pošto se Tomasu Mileru na poziciji "polutke" dodavao Tijago Alkantara i u suštini "obrtao" trougao u sredini koji je tako formirao formaciju 4-3-3 i sa dve "osmice" u sredini.

Naravno, trozubac u napadu "Roben-Levandovki-Riberi" je igrao po "navici", a odličnu partiju je na poziciji štopera pružio je mladi Niklas Šule, dok je debi zabeležio Leon Gorecka.

Ipak, glavna zvezda na terenu je bio Robert Levandovski.

Poljski "superstar" je na prljavu igru štopera domaćih Davida Abrahama odgovorio rutinskim "het-trikom", prvim u istoriji Superkupa, a po pogodak su još dodali Kingzli Koman i Tijago Alkantara za dominantan ulazak u novu sezonu.

U timu Ajntrahta od prve minute na terenu je bio Mijat Gaćinović, dok je Luka Jović u igru ušao u 76. minutu.

Ništa novo u nemačkom fudbalu. I dalje traje teror jednog kluba i jednog čoveka - Roberta Levandovskog - koji se het-trikom u ubedljivom trijumfu nad Ajntrahtom u Frankfurtu od 5:0 revanširao Orlovima za majski poraz u finalu Kupa u Berlinu.

Bajern je osvojio sedmi Superkup Nemačke (rekordni treći u nizu) i nagovestio još jednu trofejnu sezonu.

Bio je ovo specifičan duel i trenerski debi Nika Kovača na klupi šampiona, a nakon što je stigao upravo iz Ajntrahta tokom leta. U paramparčad je njegov novi tim razbucao dojučerašnje učenike koji nisu promenili sistem i način igre od dolaska novog trenera Adija Hitera.

Mijat Gaćinović je bio starter u redovima Ajntrahta, odigrao je svih 90 minuta, ali nije pošteno zapretio sa saigračima premoćnom rivalu.

Na terenu lagana dominacija Bajerna. Levandovski, koji je zaboravio razmirice s Bavarcima, do ludila je dovodio novog golmana Ajntrahta Frederika Renova koji se nije proslavio na debiju od dolaska iz Kopenhagena. Čak pet puta je danski golman morao da vadi loptu iz mreže večeras pa mu karijera u Bundesligi nije počela najsjajnije.

Što se tiče Levandovskog, on je dva rafala ispalio u 21. i 26. minutu, a prvi put mu je asistirao Kimih, zatim i Roben. U 54. minutu Tomas Miler je spojio Poljaka s još jedim golom, mada je ovaj sjajno prošao pored Abrahama, a do kraja utakmice u strelce su se upisali i Kingsli Koman u 63. i Tijago Alkantara u 85. minutu.

Luka Jović ušao je u igru u 76. minutu umesto Francuza Sebastijana Alea, ali nije ostvario značajan učinak. Takođe, ni ulazak u igru Ante Rebića nije doneo ništa Ajntrahtu koji je ponižen večeras pred svojom publikom.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar